V11'i Online Satın Alın

Yetersiz mod sayısı (250'ye kadar çıkmış olmama rağmen...)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan celikbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba hepinize.

Ekte mevcut olan projede, mod sayısı yetersiz hatası alıyorum.

Projeyi ilk çözdüğümde, üst rijit bodrumu Y için -1 yapmıştım, X için 0 unutmuşum. Düzeltip analiz yaptım fakat bu defa da yetersiz mod sayısı uyarısı alıyorum. Seçmeli raporlardan dinamik analizi kontrol ettiğimde kütle katılım oranının bir türlü %90'ı yakalayamadığını gördüm.

Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Re: Yetersiz mod sayısı (250'ye kadar çıkmış olmama rağmen..

celikbey:t8aasp5l' Alıntı:
Merhaba hepinize.

Ekte mevcut olan projede, mod sayısı yetersiz hatası alıyorum.

Projeyi ilk çözdüğümde, üst rijit bodrumu Y için -1 yapmıştım, X için 0 unutmuşum. Düzeltip analiz yaptım fakat bu defa da yetersiz mod sayısı uyarısı alıyorum. Seçmeli raporlardan dinamik analizi kontrol ettiğimde kütle katılım oranının bir türlü %90'ı yakalayamadığını gördüm.

Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler...
Merhaba,

Bu proje ile ilgili daha önce de forumda teknik destek talebinde bulunmuştunuz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Yukarıdaki linkte inceleme_b_b.cde projesinde yarı rijit diyafram kabulüne göre çözüm yapılıp, üst rijit bodrum katı numarası her iki yönde de -1 olarak tanımlandığında mod yetersizliği uyarısı vermiyor.

İyi çalışmalar

Levent Bey merhaba.

Ekteki dosyayı incelemenizi rica ediyorum. Çünkü ekteki dosya hata veriyor.

celikbey":n8m0vh24' Alıntı:
Levent Bey merhaba.

Ekteki dosyayı incelemenizi rica ediyorum. Çünkü ekteki dosya hata veriyor.
Eklediğiniz projede veri girişi hatası mevcut. B-B aksı arasında kalan döşemeler(sıfır kotundaki döşemeler) -86 cm kotundaki kirişlere bağlanıyor.)
Bir önceki mesajda bu durum size bildirilmişti.

Levent Bey madem veri girişi hatasından kaynaklı, o halde neden Y yönü üst rijit bodrum katı -1 olunca hata vermiyor?

2. ilginç noktada bu mesajın ekindeki ide dosyası da aynı yapının sadece zemin kot farkının olduğu bir yapı. Onda da X ve Y yönünü -1 yaptım, bunda aynı hatayı vermedi ama sadece kotları değiştirilmiş aynı 4 binada hata verdi.

Bir gariplik var.

Ekli dosyalar

Merhaba
Problem bap olarak verilmiş su basman perdelerinde ana_blok ta kaldırırsanız mod sayısında problem çıkmıyor. Proğram hata vermiyor.(bakım binasındaki gibi yüksekligini az alırsanız da çıkmayabilir.)
Hesap yaparken temelde DS kaldırın.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

celikbey":2atl1lk1' Alıntı:
Levent Bey madem veri girişi hatasından kaynaklı, o halde neden Y yönü üst rijit bodrum katı -1 olunca hata vermiyor?
Yapı tek katlı... Yapı bir yönde rijit kabul edildiğinde kat kuvvetleri eşdeğer yükle ile belirleniyor. Tdy 2007 madde 2.7.2.4 şekil 3.6
celikbey":2atl1lk1' Alıntı:
2. ilginç noktada bu mesajın ekindeki ide dosyası da aynı yapının sadece zemin kot farkının olduğu bir yapı. Onda da X ve Y yönünü -1 yaptım, bunda aynı hatayı vermedi ama sadece kotları değiştirilmiş aynı 4 binada hata verdi.
Mod yetersizliği hatası veren projenizle ilk eklediğiniz projede kat yükseklikleri, su basman perdelerinin yükseklikleri vs farklılık gösteriyor.

İyi çalışmalar

İlave olarak 8 versiyonuna sahipseniz, bu tür yapılar için daha düşük mod sayısıyla çözüm yapabilmek için Ritz vektörlerine göre hesap yöntemi kullanılabilir.

Ekli dosyalar

• ritz.PNG
    ritz.PNG
    51.7 KB · Görüntüleme: 3,947

Levent Özpak":34a4ytrt' Alıntı:
celikbey":34a4ytrt' Alıntı:
Yapı tek katlı... Yapı bir yönde rijit kabul edildiğinde kat kuvvetleri eşdeğer yükle ile belirleniyor. Tdy 2007 madde 2.7.2.4 şekil 3.6
celikbey":34a4ytrt' Alıntı:
Mod yetersizliği hatası veren projenizle ilk eklediğiniz projede kat yükseklikleri, su basman perdelerinin yükseklikleri vs farklılık gösteriyor.

İyi çalışmalar

Levent Bey binaların farklı kotlarda olduklarını ben söyledim zaten size. Fakat zemin kotları dışında herşey aynı. Tip proje zaten. Fakat neden oluyor böyle?

Çözümü var mı?

Perdeleri silince sıkıntının kalktığını biliyorum.

ve 4. moddan sonra sonuçlar sabit dikkat ettiyseniz.

celikbey":2em1dmsx' Alıntı:
Levent Özpak":2em1dmsx' Alıntı:

İyi çalışmalar

Levent Bey binaların farklı kotlarda olduklarını ben söyledim zaten size. Fakat zemin kotları dışında herşey aynı. Tip proje zaten. Fakat neden oluyor böyle?

Çözümü var mı?

Perdeleri silince sıkıntının kalktığını biliyorum.

ve 4. moddan sonra sonuçlar sabit dikkat ettiyseniz.

Perdeler rijit diyaframa bağlı olmadığından gerekli kütle katılım oranın sağlanması için eigen yöntemine göre mod sayısının ihtiyacının artması normaldir. 4. moddan sonraki sonuçlar sabit değil, az arttmakta, basamak sayısı nedeniyle görememektesiniz. İlerleyen modlara bakarsanız değiştiğini görebilirsiniz.

Ekteki projede döşeme kotları ile ilgili veri girişi düzenlenmiştir. Projenize bu datayı dikkate alarak devam etmenizi öneririz.

Ekli dosyalar

Geri