V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

yuvarlak kolonlara kiriş tanımlaması !

Selam, Yuvarlak kolonlara kiriş veya perde tanımlamada sıkıntı yaşıyorum.Açıklayabilirmisiniz bunu lütfen projemi ekledim. 3. kattaki kurtarmayan kirişlerimde tanımlamamdan dolayı kurtarmadığını düşünüyorum.Bir sorum daha olacak.Betonarme/kiriş sekmesinden betonarme konfigürasyonuna girdiğimde kirişlerimde sanki süreklilik yokmuş gibi iki bölünmüş.Birleştir iconuna tıklıyorum fakat ne işe yaradıklarını anlayamadım. v5.511 den v7 ye yeni geçtiğimden çözemedim henüz :) Projemdeki hatalar varsa da sölerseniz sevinirim. Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

Projenizde veri girişi anlamında bir sorun görünmüyor.
3. katta K19, K15 ve K25 kirişleriniz sehim sınırını aşmış. Bu 3 kiriş, D10 döşemesiyle birlikte yaklaşık 2 metre açıklığında bir konsol sistem oluşturuyorlar, ayrıca özellikle K19 bu sisteme açılı bağlandığı ve tüm kirişler yassı kiriş olduğu için (asal yöndeki rijitlikleri az) bu sistemin sehimden kurtarmaması normal görünüyor. 3 boyuttan deformasyon animasyonu yaptırırsanız zaten binanın o bölgesinin aşırı sehim yaptığı görülecektir.
Diğer sorunuzla ilgili olarak burada kiriş gövde çiziminde bir sorun var, ancak donatı çizimi ve sürekliliğinde bir sorun yok, gövde çizimlerine 2 boyutta kolayca müdahale edebilirsiniz.
 
Geri
Üst