V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Zımbala Kuvveti için Kolon Başlığı

muhammed ali

Yeni Üye
Merhaba kolay gelsin eklediğim projede S05 kolonunda radyede zımbala güvenliği hatasını gidermek için kolon başlığı tanımlayıp kot vererek radye içinde hizalandırdim. Daha sonra analiz sonrası yetersizliğin giderildiğini gördüm. Acaba bu çözüm yöntemi modelleme olarak doğru mudur hesaplama olarak işe yarıyor ancak modelleme olarak doğru mudur ?. Ayrıca bu tanımladığım kolon başlığının detay çizimlerine nerede ulaşabilirim?

Ekli dosyalar

• p1.cde
    p1.cde
    101 KB · Görüntüleme: 5
kolon başlığı tanımlayıp kot vererek radye içinde hizalandırdim.
Bu hatalı bir modelleme olur. Radye temel üzerinde veya altında kullanabilirsiniz. Radye temel ile kolon başlığı iç içe geçmemelidir.
Bu durumu raporlardan kontrol ederseniz d=103.5 cm olarak gözüküyor paspayı dahil edildiğinde 110cm bir kesit için zımbalama kontrolü yapılmakta.
Projenizde ise bu kalınlık temel ve başlık iç içe geçtiği için 70cm olarak gözüküyor.
1730367100874.png

kolon başlığı ve/veya tabla kullanılacaksa başlık ve tabla boyutları için ts500 şekil 11.3 ve şekil 11.4 incelenmelidir.
1730366738412.png
1730366783007.png
tanımladığım kolon başlığının detay çizimlerine nerede ulaşabilirim?
Kolon başlıklarında otomatik çizim verilmez. İstek olarak notlarımızda kayıtlıdır.

Cevabınız için teşekkür ederim mailden devam ettim bu şekilde 2 yerde yazdım kusura bakmayın oradan geri dönüş yaparsanız sevinirim

Geri