V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Zımbalama donatısı hatası

Merhabalar
Bodrum katta zımbalama donatı hatası alıyorum.Döşeme zımbalaması ve temel zımbalamasının ikisine de kapalı etriye şeritleri yapınca çözülüyor fakat daha önce hiç yapmadım.Benim yaptığım doğru mu?Bir de kiriş donatı detaylarına baktığımda 4-5 adet etriyeyi boşluksuz bir biçimde tasarlamış bu tasarım imalatta sorun yaratır mı?Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• etriye örnek.png
    etriye örnek.png
    266.3 KB · Görüntüleme: 18
  • örnek proje 2.cde
    örnek proje 2.cde
    5.7 MB · Görüntüleme: 5
PROJENİZE BİRAZCIK BAKTIMDA. 2 ADET 730 KİRİŞİNİZE 2 ADET SAPLAMA YAPMIŞSINIZ ÇOK SAĞLIKSIZ DEĞİLMİ ?KOLON PUSANTAJLARINIZ COĞU 1.5 ÜZERİNDE .MERDİVEN MESNETLEMEMİŞSİNİZ VE MERDİVEN DÖŞEMESİ İLE ARASINDA BOŞLUK VAR .K27 KİRİŞLERİNİZ SANIRIM SÜREKLİ DEGİL.

Merhabalar önerileriniz için teşekkür ederim proje tam hali ile bitmiş değil.Merdivenler akıllı mesnet ile mesnetlendi.Kolon pursantajları 1 ile 4 arası normal kapasite oranlarını diyor iseniz onları düzenledim.Zımbalama donatısı için herhangi bir fikriniz varsa benimle paylaşabilir misiniz?Teşekkür ederim

1 ile 1.5 arası normal kolon pusantajı perde başlıkları 70 cm yapıp 730 kirişindeki saplamalardan kurtarıp temeli 60 cm yaparsanız kurtarıyor sanırım .

kiriş donatı detaylarına baktığımda 4-5 adet etriyeyi boşluksuz bir biçimde tasarlamış bu tasarım imalatta sorun yaratır mı?
Bu durum 3b donatı gösteriminde oluşan bir sorundur. Notlarımız arasında kayıtlıdır.
Detay çizimlere baktığınızda etriye gösterimnde böyle bir hata yoktur.
Kiriş açıklığınız fazla ve iki adet saplama kirişiniz var. Saplamaları azaltacak şekilde tasarım yapmanız uygun olur.
1775486641191.png

Rijit katınız yok. Kt genel ayarlarından rijit kat seçeneğini kaldırın.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Subasman perdeleri için "su basman tüm katlarda devame etmeyen perde" seçeneğini aktif yapın.
1775486984202.png

Çok teşekkür ederim Yasin bey unutmuşum hemen düzenleyeceğim.Konu başlığından bağımsız asansör makine dairesi tasarımını ben kendim manuel olarak mı düzenleyeceğim.Bunun için bir konu başlığı bulamadım.

Geri