V11'i Online Satın Alın

Zımbalama donatısı kullanımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yldrmanil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yldrmanil

Etkin Üye
Merhabalar,

Ekteki proje de S01 kolonunda kapalı etriye şeritleri zımbalama donatısı kullanıyorum. Fakat etriye çapı ve aralıklarını değiştirdiğimde raporda hiç bir değer değişmiyor. İncelyebilir misiniz? Ayrıca P51 ve P52 perdelerini subasman perde tanımlamam doğru mu?

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Ekteki proje de S01 kolonunda kapalı etriye şeritleri zımbalama donatısı kullanıyorum. Fakat etriye çapı ve aralıklarını değiştirdiğimde raporda hiç bir değer değişmiyor. İncelyebilir misiniz?
-TBDY 2018 madde 7.11.10' a göre zımbalama donatısı kullanılması durumunda donatılı plağın zımbalama dayanımına katkısı en fazla 1.5fctd olabilir. Bu durumda donatının arttırılması sonuçları etkilemez.
1638946157126.png
1638948017788.png

Ayrıca P51 ve P52 perdelerini subasman perde tanımlamam doğru mu?
-Yapı tek katlı. Dolayısıyla sistemdeki tüm perdeler aynı zamanda taşıyıcı sistem perdesi olarak değerlendirilebilir Bu durumda ilgili perdelerin "subasman/tüm katlarda devam etmeyen perde olarak işaretlenmesine gerek yok. Ayrıca "P02-P05" ve "P03-P04-P51" perdelerinin tek bir perde olarak tanımlanması daha uygun olur.
-Radye temel hatalı oluşmuş. Tekrar tanımlayın.

a33.pngZımbalama donatısı kullanmama ve donatılar yeterli olmasına rağmen neden zımbalama hatası almaktayım hala.

AAA.png
A11.png

Ekli dosyalar

• A22.png
    A22.png
    170 KB · Görüntüleme: 16
Eklediğiniz kısmi rapor görüntüsünden tam anlaşılmamakla birlikte zımbalama kontrolü perdenin sol ucunda sağlanıp, sağ ucunda sağlanmıyor olabilir.
Proje dosyasını ekler misiniz?

Eklediğiniz kısmi rapor görüntüsünden tam anlaşılmamakla birlikte zımbalama kontrolü perdenin sol ucunda sağlanıp, sağ ucunda sağlanmıyor olabilir.
Proje dosyasını ekler misiniz?

*eleman isimleri düzensizliğini dikkate almayınız.

Düzeltme: Ben döşemedeki girintiyi 65cm yaptım hata giderildi ama yine de müsait olduğunuzda incelerseniz sonrasında size sorularım olacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri