V11'i Online Satın Alın

Zımbalama güvenliği sağlanamıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nurhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nurhan

Yeni Üye
İyi günler. B+6 katlı bir projem var. Tüm cepheleri bitişik olduğu için, dış kenarları Kirişli radye olarak çözmek durumuna kaldım.
Projemin bazı Bodrum kat kolonlarında Zımbalama hatası alıyorum ve çözemedim. Yine bodrum katta bir de kiriş'te kesme güvenliği hatası alıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Nurhan":f9t6wi4i' Alıntı:
İyi günler. B+6 katlı bir projem var. Tüm cepheleri bitişik olduğu için, dış kenarları Kirişli radye olarak çözmek durumuna kaldım.
Projemin bazı Bodrum kat kolonlarında Zımbalama hatası alıyorum ve çözemedim. Yine bodrum katta bir de kiriş'te kesme güvenliği hatası alıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Projeyi eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız...

Çok teşekkürler. Projemi yükledim buradan size ulaştımı acaba? Olmazsa eğer bir siteye upload edip link verebilirim.

Projenizde veri girişi açısından tespit edilen durumlar;

-Temel veri girişiniz kesinlikle hatalı. Programda radye temellerin sınırları döşeme kenarıyla oluşturulmalı. Eğer kirişli radye temel tanımlaması yapılmak isteniyorsa düşey taşıyıcı elemanların tamamı sürekli temellerle birbirine bağlanmalı aralarda oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmeli.
-Çatı katında C008 kolonunun altında kiriş parçası kalmış.(Geometri kontrolünden görülebilir.)
-Zemin katta yer alan S051 ve S043 döşemeleri tek konsol nervür olarak dizayn edilmiş. Bu döşemelerin sınırlarını kirişlerle oluşturmak daha doğru olabilir.
-Borum katta da S047 numaralı döşemede konsol olarak çalışan nervür kirişleri mevcut.
-Aralarında açı farkı olan kirişlerinizin betonarme hesaplarının sürekli yapılmasını istiyorsanız, bakış yönlerini "Değiştir/Obje edit/Kiriş/temel/Kiriş/temel Yönü Belirle" komutuyla değiştirebilir. "Betonarme/Parametreler/Genel betonarme parametreleri" diyalogunda yer alan "Aradaki açı farkı küçük kirişleri sürekli kabul et" satırına uygun bir değer girebilirsiniz.

Tespitleri dikkate alarak projenizi incelemenizi öneririm.

Çok teşekkürler tavsiyelerinizi uygulayacağım.
Aradaki açı farkı küçük kirişleri sürekli kabul et - satırına neye göre değer giricem peki. Ya da hangi değeri girsem daha doğru olur.
Birde kiriş yönü değiştirme komutunu buldum fakat nasıl uygulanacağını kavrayamadım. Bir eğitim videosu olsaydı iyi olurdu konuyla ilgili.

Nurhan":3lo8b99f' Alıntı:
Aradaki açı farkı küçük kirişleri sürekli kabul et - satırına neye göre değer giricem peki. Ya da hangi değeri girsem daha doğru olur.

Projenizdeki açılı kirişlerin arasındaki açıları baz alabilirsiniz. Maksimum 30 derece olarak girmeniz uygun olur.

Nurhan":3lo8b99f' Alıntı:
Birde kiriş yönü değiştirme komutunu buldum fakat nasıl uygulanacağını kavrayamadım. Bir eğitim videosu olsaydı iyi olurdu konuyla ilgili.

Komutu aktif hale getirdikten sonra plan penceresinde yönünü değiştirmek istediğiniz kirişin ilk ucuna ve ikinci ucuna sırasıyla tıklayın. Komutu farenin orta tuşu ile bitirin.

Örnek olarak; K320 numaralı kirişin yönünü değiştirmek için aşağıdaki görsele bakabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• kiriş yönü.png
    kiriş yönü.png
    65.4 KB · Görüntüleme: 12,908
kolonlarda zımbalama güvenliği sağlanmıyor

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Çeşitli kolonlarda zımbalama güvenliği sağlanmıyor ve zemin katta k420 kirişinde kesme güvenliği hatası alıyorum,nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz ?

hatice.mert":2ibfaf3i' Alıntı:
http://www.dosyasitesi.com/7efv7qr9q8lr.html
Çeşitli kolonlarda zımbalama güvenliği sağlanmıyor ve zemin katta k420 kirişinde kesme güvenliği hatası alıyorum,nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz ?

Hatice Hanım,

Projenize biraz baktım. Bir kaç şey söylemek isterim.

1- Tam rijit diyafram çözmenizi öneririm.
2- Temel kalınlığını 5 cm arttırın.
3- Yük azaltma katsayısını uygulayın
4- Üstr rijit bodrum kat numarasını gözden geçirin.
5- Çatı kat döşeme ve kiriş yüklerini gözden geçirin. (azaltabilirsiniz)
6- D417 döşemesine yeni betonarme hesap aksı girin, mevcudu kaydırın (perdeye bastığı yerden)

NYILMAZ":15oeuk7y' Alıntı:
hatice.mert":15oeuk7y' Alıntı:
http://www.dosyasitesi.com/7efv7qr9q8lr.html

Hatice Hanım,

Projenize biraz baktım. Bir kaç şey söylemek isterim.

1- Tam rijit diyafram çözmenizi öneririm.
2- Temel kalınlığını 5 cm arttırın.
3- Yük azaltma katsayısını uygulayın
4- Üstr rijit bodrum kat numarasını gözden geçirin.
5- Çatı kat döşeme ve kiriş yüklerini gözden geçirin. (azaltabilirsiniz)
6- D417 döşemesine yeni betonarme hesap aksı girin, mevcudu kaydırın (perdeye bastığı yerden)
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama k420 kiriş kesmesini hala kurtaramıyorum onu nasıl düzeltebilirim acaba ?

Geri