ahmetkale35
Yeni Üye
Herhangi bir 3 boyutlu eleman (kolon-kiriş-çelik eleman vb) z ekseni etrafında nasıl döndürülür?
Bu şekilde döndür komutu ile x ve y ekseninde dönüyor diğer eksende dönmüyorLevent Özpak:16l5usoj' Alıntı:Elemanları Z ekseni etrafında istiyorsanız, "Döndür" komutunu kullanabilirsiniz.
Farklı bir durumdan bahsediyorsanız yapmak istediğiniz işlem hakkında proje dosyası veya ekran görüntüsü ekleyerek detaylı bilgi verebilir misiniz?
Yapıyı X veya Y ekseni etrafında döndürme işlemini nasıl yapacağızElemanları Z ekseni etrafında döndürmek istiyorsanız, "Döndür" komutunu kullanabilirsiniz.
Farklı bir durumdan bahsediyorsanız yapmak istediğiniz işlem hakkında proje dosyası veya ekran görüntüsü ekleyerek detaylı bilgi verebilir misiniz?
İsmail Bey, Peki XZ veya YZ düzleminde sistem oluşturma işlemini nasıl yapabiliriz. Bu çalışma düzlemlerine hiç bir şekilde importlama yapamıyorum veya bu düzlemlerde çizim oluşturamıyorum. Çizim sadece XY düzleminde yapılıyorYapıyı X ekseni etrafında veya Y ekseni etrafında döndüremezsiniz. Bu seçenek v10.82 sürümlerinde yoktur. Yapı dikey Z ekseni etrafında döndürülebilir.
Ek'te gönderdiğim dosyayı XZ çalışma düzlemine import etmek istiyorum. Yada sizde farklı bir yöntem varsa önerirseniz onu uygularız.ideCAD ile çizim bütün düzlemlerde yapılır.
Eğer kastettiğiniz XY ve YZ düzleminde nasıl eleman gireriz ise . Bu düzlemlerde eleman girebilirsiniz. Bu mümkün yapılır
Gene eğer XY ve YZ düzleminde elemanları nasıl döndürürüz ise , bu düzlemlerde girdiğiniz elemanları döndürebilirsiniz. Bu da mümkün.
İmport işlemi ile ilgili olarak ise ; İmport edeceğiniz dosyayı eklerseniz ve aynı zamanda bu dosyayı import edip sonra şu işlemi yapmak istiyorum diye belirtirseniz o işlemi nasıl yapacağınız konusunda arkadaşlar yardımcı olurlar.