V11'i Online Satın Alın

Zayıf kat hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enciniir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin..ekteki projemde sanırım kısmi bodrum olduğu için zayıf kat hatası alıyorum kolon boyutlarını büyüttüm sisteme perde de ekledim ancak bir türlü gideremedim hatayı rica edersem projeyi inceleyebilir misiniz? gözümden kaçan bir nokta mı var acaba? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bodrum katta tüm perdelerde subasman perdesi opsiyonu işaretlendiği için düzensizlik kontrolünde kesitleri dikkate alınmamış.
Bodrum katı rijit kat olarak tanımlamışsınız. Perdelerde subasman perdesi opsiyonu kaldırılabilir. Veya Bu şekilde devam edecekseniz Analiz menüsü / Kat parametreleri / Düzensizlikler sekmesinden perde kesit alanları girilebilir.

Ayrıca zemin katta, duvar kesit alanlarının 0 olduğu görülüyor. Zemin kat duvar kesit alanları 1. kat ile aynı olduğunu varsayarak Akx ve Aky parametreleri aynı diyalogdan girilebilir.

Ekli dosyalar

• dzn.png
    dzn.png
    19 KB · Görüntüleme: 5,966
YasinTezel":cm8ft6w1' Alıntı:
Merhaba,

Bodrum katta tüm perdelerde subasman perdesi opsiyonu işaretlendiği için düzensizlik kontrolünde kesitleri dikkate alınmamış.
Bodrum katı rijit kat olarak tanımlamışsınız. Perdelerde subasman perdesi opsiyonu kaldırılabilir. Veya Bu şekilde devam edecekseniz Analiz menüsü / Kat parametreleri / Düzensizlikler sekmesinden perde kesit alanları girilebilir.

Ayrıca zemin katta, duvar kesit alanlarının 0 olduğu görülüyor. Zemin kat duvar kesit alanları 1. kat ile aynı olduğunu varsayarak Akx ve Aky parametreleri aynı diyalogdan girilebilir.

gerçekten çok teşekkür ederim Yasin Bey sabahtan deri denemediğim yöntem kalmamıştı. Bir şey daha sorabilir miyim? akx ve aky değerlerini nasıl buldunuz?

Zemin kat ve 1. Kat kalıp planı aynı olduğu için duvar kesit alanınında yaklaşık aynı olacağını düşünerek rapordaki değerleri aldım.
Rapordaki 1.Kat Akx ve Aky değerleri kiriş üzerindeki yüklerden hesaplanan yaklaşık duvar kesit alanıdır.

Ekli dosyalar

• dvr.png
    dvr.png
    190.9 KB · Görüntüleme: 5,941
YasinTezel":26twqunp' Alıntı:
Zemin kat ve 1. Kat kalıp planı aynı olduğu için duvar kesit alanınında yaklaşık aynı olacağını düşünerek rapordaki değerleri aldım.
Rapordaki 1.Kat Akx ve Aky değerleri kiriş üzerindeki yüklerden hesaplanan yaklaşık duvar kesit alanıdır.

Çok teşekkür ederim Yasin Bey gerçekten çok yardımcı oldunuz...

Merhaba,

Projenizde TK07 sürekli temeli ile S09 kolonunun bağlanmadığını farkettik. Yazılımsal bir sorun gibi gözüküyor. Önerimiz S09 kolonundan kısa konsol sürekli temel çizerek analiz yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• tml.png
    tml.png
    27.3 KB · Görüntüleme: 5,882
Geri