Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

ZAYIF KAT HESABINDA ZEMİN KAT DUVARLARI

iyi çalışmalar zayıf kat hesabında zemin katım otopark temel kirişlerine duvar yükü vermedim fakat zayıf kat hesabında duvar alanı gözüküyor onu nasıl duvar hesabı olmadan yapabilirim.

kat kirişlerine duvar girdiğimde hesaplama yapıyor fakat temel kirişlerine duvar yükü girdiğimde duvar alanı 0 gözüküyor.

Sürekli temel kirişlerine girilen duvar yükleri b1-zayıf kat kontrolünde dikkat alınmamaktadır. Bu sizi güvenli tarafta bırakır.Bu durumu notlarımıza alıyorum.

İsterseniz sürekli temel üzerine duvar objesi girebilirsiniz. b1-zayıf kat kontrolünde duvar kesit alanları otomatik hesaplanacaktır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

veya duvar kesit alanlarını X ve Y yönünde hesaplayıp Kat parametreleri diyaloğundan AkX ve AkY parametrelerine manuel girebilirsiniz.
Ayrıntılar için yardım dokümanını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1679396975499.png

Yasin Bey merhaba. Herhangi bir binada temel üzerindeki duvarları "Duvar" komutuyla normal kirişlerin üzerindeki duvarların etkisini kiriş özelliklerinden "Statik/Betonarme" - "Yükler" - "Duvar Yükü" olarak girilse sorun olmaz değil mi? Ben öyle biliyorum. Emin olmak için sordum.

Sorun olmaz. Her iki şekilde de veri girişi yapılabilir.
Şuna dikkat edilmelidir. Kiriş ve sürekli temeller üzerinde duvar objesi tanımlı ise öncelik duvar objesindedir. Duvar objesinden tanımlı olan yükler alınır. Kiriş/sürekli temel ayarlarındaki duvar yükü dikkate alınmaz. Her iki yük mükerrer de kullanılmaz.
Kiriş ve sürekli temel üzerinde duvar objesi tanımlı değil ise bu durumda Kiriş /sürekli temel ayarlarında tanımlı olan duvar yükü değeri kullanılır.
Her iki veri giriş yöntemi aynı proje içerisinde istenilen şekilde kullanılabilir.

Sorun olmaz. Her iki şekilde de veri girişi yapılabilir.
Şuna dikkat edilmelidir. Kiriş ve sürekli temeller üzerinde duvar objesi tanımlı ise öncelik duvar objesindedir. Duvar objesinden tanımlı olan yükler alınır. Kiriş/sürekli temel ayarlarındaki duvar yükü dikkate alınmaz. Her iki yük mükerrer de kullanılmaz.
Kiriş ve sürekli temel üzerinde duvar objesi tanımlı değil ise bu durumda Kiriş /sürekli temel ayarlarında tanımlı olan duvar yükü değeri kullanılır.
Her iki veri giriş yöntemi aynı proje içerisinde istenilen şekilde kullanılabilir.
Yasin Bey cevabınız ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

B1 düzensizliği uyarısı alıyorum iki farklı rijit diyafram oluştuğu için kesme alanı hesaplarını ikiye bölüyor ve bu durumda nci 0,6 altında kaldığı için hata alıyorum bu durumda anlamadığım nokta ikiye bölünme sebebi. eğer merdiven sahanlığını kaldırırsam düzensizlik olmuyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. herkese iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sahanlık döşemesi oluşturulduğunda iki ayrı diyafram oluşturulmakta ve her bir diyafram için b1 düzensizliğinde kullanılacak kesit alanları hesaplanmakta
1696253455369.png

Sahanlık döşemesi küçük bir döşeme olduğu için diyafram oluşturmadan çözüm yapmak tercih edilebilir.
Bu döşeme için aşağıdaki opsiyonu kullanabilirsiniz.
Bu durumda düzensizlik kontrollerinde bu döşeme ihmal edilecektir.
1696253527198.png

Geri