V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ze zeminde göreli kat hatası nasıl giderilir?

Beyza

Yeni Üye
merhaba kolay gelsin 2008 yılında yapılmış projede mevcut bina üzerine ilave katlar eklenecek performans analizi yapacağım ancak projem göreli kat hatası veriyor zemin değerim ze üzerinde fazla oynamada yapamıyorum zemin katta x yönünde göreliyi düzeltemedim yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

güçlendirme yapılmadan belki bir çözümü vardır diye buraya attım zaten bende ilk kez yapıyorum böyle bir proje farklı bir yöntem bir çözüm vardır diye ama projeye bile bakılmamış sanırım teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)

Merhaba. Modelinizi biraz inceledim. Önerilerim aşağıda belirtilmiştir:

- Geniş kirişlerde duvar yükü dışında ilave kaplama yüklerini ve hareketli yükleri de hesaba katardım.
- Binanız tbdy2018'deki madde 3.3.1.1 - (a)'yı sağlamadığı için bodrum kat için rijit kat durumunu kaldırırdım.
- Merdiven yüklerini göremedim. Performans analizleri için merdiven modellemeyiniz. ideCAD Statik performans analizlerinde modellenmiş merdivenleri analizlere dahil etmiyor. Dışarıda hesaplayıp mesnetlendiği yerlere yüklerini girmek gerekiyor.
- Ayrıca ilk defa performans analizi yapıyorsanız tbdy2018'in bölüm 5'i ve bölüm 15'i tekrar okumanızı öneririm. Gözünüzden bir şey kaçmasın.

Bir de sorum var. Bakarsanız sevinirim.

Soru: Ayrıca son kat tavanında merdiven üstüne gelen yerde döşeme yok mu? Gerçek yerinde üstü açık mı? Modelde oraya döşeme tanımlanmamış.

İyi çalışmalar dilerim.

Geri