HakanŞahin":1nw1uuk6' Alıntı:
Bolvadinim yazdı:
....Plak kalınlığını ne kadar artırırsam artırayım banamısın demiyor.Yani kirişsiz radye yapma demeye getiriyor proğram bir anlamda..
Radye döşemelerde zemin emniyetini azaltmak için plak kalınlığını değil taban alanını arttırmanız faydalı olacaktır...
Hakan bey taban alanı binamın sınarları 75 cm arsaya taşıyor.Bahçesiz bitişik nizam inşaatlarda taban alanını artırmak zaten mümkün değil .Zaten kalınlığı artırmak ekonomik olarakta uygun olmuyor.Plak kalınlığı artırmak çare olmayınca,kirişsiz radyeden vazgeçmek durumunda kalıyorum.
HakanŞahin":1nw1uuk6' Alıntı:
Bolvadinim yazdı:
Alt versiyonların projelerimizi hala açabilecek bir formatın olmayışı bizleri verimsizleştirrdiği gibi,ide yapının alt versiyonlarla kullanılabilirliğini yokediyor.Alt versiyonlar üst versiyonlar çıktığında adeta atıl kalıyor..Böyle olmaması gerekir diye düşünüyorum..Elimde (3.04 versiyonları var) Yeni versiyondan hiç bir dosya alamıyorum.Bu işe bir çare bulunmalıdır..
6 versiyonu ile birlikte 5 enterprise kullanım hakkı da verildi. Kısacası sizdeki kilit 5 versiyonunu da çalıştırmakta. 3 veriyonu projelerini 5'de açıp/kayıt edip 6'da çalışmaya devam edebilirsiniz. Size, 6 paketiyle birlikte 6 kilidiyle çalışan 5 versiyonu ulaştırılmış olmalıdır. Ulaştırılmadıyssa lütfen bizi bilgilendiriniz.
Anlattığınız durum bakış açınıza göre mümkün biliyorum.
Benim kastetdiğim şey tersi olan durum,yani eski versiyonlarla yeni versiyon dosyalarını açmak..Bu olanağı bir çok proğram içinde barındırıyor.Örneğin AutoCAD alt versiyonlarına ait kayıt yapabilecek dosya imkanını tanıyor.Yine benzeri Ofis proğramlarındada geçerli..
Bu imkan olsa yeni versiyon dosyalarımızı alt versiyonlar ile çalışan bürolarla paylaşma imkanı bulabileceğiz.Ben şuan 6 versiyonunda yaptığım projeyi 5 versiyonuna sahip büroya gönderemiyorum.Çünkü açamıyor,projeyi inceleyemiyor..Zaten proğramalarımız lisasnlı,ve kilitli birbirini tanıyacak dosya yapısını barındırsa fenamı olur nedersiniz? Umarım derdimi anlatabilmişimdir..
Bolvadinim":1nw1uuk6' Alıntı:
Bolvadinim yazdı:
Kısaca söylemek gerekirse;Çalışmalarınızın biraz daha etkin olmanızı bekliyoruz.
Sizleri memnun edecek hususları belirlemeye çalışıyoruz. 6 versiyonunun şu anki performansını değerlendirmek tabii ki siz kullanıcılarımızın takdiridir. Bununla b birlikte yukarıda verdiğim linkteki 181 maddeyi gözden geçirmenizi rica ediyoruz.
İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler...
Web sayfanızı devamlı takip ediyor,elimden geldiğince fuar standlarınıza da uğramaya çalışıyorum.Sizi dikkatli olarak( yaklaşık 13 yıldır) takip eden kullanıcılarınızdan birisiyim. 3.04 ten 4.01 e geçtiğiniz de çok heyacanlanmıştım.Proğramaları bölgemde en çok anlatıp çoğalmasını sağlayanlardanım.Sebebi şuydu, proğramlar bizim çevrede fazlaca tanınmadığı ve kullanıcısı olmadığından İmo ya proje vizesi için gittiğimizde bizim çözümlere ve projelere soğuk bakılıyordu.Ayrıca diğer piyasaya hakim olan ismini burada vermenin doğru olmadğını düşündüğüm(....CAD) analiz ve çizim proğramı bizlere tavsiye ediliyordu.O bakışı biraz olsun kırdık bizim bölgede..
Bizler sizlere böylesine destek verirken sizin 181 maddelik yaptığnız yenilikler tabiki olması gereken ve geç kalmış şeyler.Çoktan olmalıydı bence ki daha olması gereken piyasadki altarnatifiniz olan proğramlara göre eksikleriniz var..Bu kadar yıldan sonra farklı proğramlara bizi sevk etmeyniz lütfen..
ideYAPI' dan biraz daha çabuk ataklar yapmasını bekliyoruz.
6.0050 versiyonu ne zaman çıkacak?
Teşekürler..