Yasin Kurt
Yeni Üye
Ekteki projede analiz yaptıktan sonra geoteknik raporu için ön tasarım raporunu zemin etüde gönderdim. Bu değerlere göre raporu hazırlıyor. Yalnız analiz ayarlarında zemin emniyet gerilmesi 42 ton/m2 olarak değiştirmeden analiz yaptım. Bu değeri değiştirmemiz gerekiyor mu? Bazı videolarda bu değerlere dokunmuyoruz diyorlar. Statik proje yapmaya yeni başladım. Bu noktada ne yapabilirim?
2. konu ise bir kirişe iki farklı kiriş yapmak zorunda kaldım. Kolon konulabilecek bir alan olmadığı için mecbur kaldım. Saplama istenmeyen bir durum bunu biliyorum ama bu kabul edilebilir bir durum mu?
3. Konum mütemadi temel tasarımında her hangi bir mantıksızlık var mıdır? Başka bir statik projeye göre benzer yaptım ama emin değilim. Yardımcı olabilir misiniz ?
2. konu ise bir kirişe iki farklı kiriş yapmak zorunda kaldım. Kolon konulabilecek bir alan olmadığı için mecbur kaldım. Saplama istenmeyen bir durum bunu biliyorum ama bu kabul edilebilir bir durum mu?
3. Konum mütemadi temel tasarımında her hangi bir mantıksızlık var mıdır? Başka bir statik projeye göre benzer yaptım ama emin değilim. Yardımcı olabilir misiniz ?