V11'i Online Satın Alın

Zemin emniyet sorunu

EKTEKİ PROJE KÖŞE NOKTADA ZEMİN EMNİYETİ OLUMSUZ HATASI VAR, AMPATMANI BÜYÜTMEME RAĞMEN SORUNU ÇÖZEMEDİM. ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

TEŞEKKÜRLER...

Ekli dosyalar

TEMELİ -150 KOTUNDA GİRMİŞSİNİZ (ASANSÖR ÇUKURUYLA AYNI KOTTA) , NORMAL SEVİYESİNE GETİRİP ANALİZ YAPTIĞIMIZDA YİNE AYNI SORUN VAR MALESEF.

Deprem yüklemelerini kullandığında zemin emniyet gerilmesini arttır seçeneğini aktif yaptığımızda
depremsiz durumda zemin emniyet gerilmesi kurtarmayan durumlarda da kurtarıyor görünüyor

unver":1w762elc' Alıntı:
Sn SonDurak

Projenin temeli için yeni öneri. Proje ekte.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

Ünver Bey merhaba,

Oluşturduğunuz modelde P1 perdesinin bir kısmı ile temel kotu arasında bir uyuşmazlık var. Sanıyorum gözden kaçmış.

Sayın SonDurak;

Projenizde temel sistemi ekte olduğu gibi modellendi. Zemin gerilmesi sorununun çözümü için radye temel sol ve alt kenardan biraz daha büyütüldü ve radye kalınlığı arttırıldı. Ayrıca Analiz Ayarlarında "çoklu eşlenik winkler yay yöntemini kullan" seçeneği işaretlendi.

Diğer Notlar;
*Y yönünde göreli kat öteleme değerleri sınırda görünüyor. Eğer mimariniz izin veriyorsa y yönünde rijitliği arttırmanızı öneririm.
*S8-S9 kolonlarında Birleşim Güvenliği sorunu bulunuyor.
*Üst rijit bodrum katı numarasının -3 girilmesi daha uygun olduğunu düşünüyorum.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

ÖNERİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

LEVENT BEY;
TEMELDE BODRUMDA DEVAM ETMEYEN SADECE ASANSÖR KUYUSUNUN ETRAFINI KAPATMAK İÇİN 1.5 M LİK 2 TANE PERDE TANIMLAMIŞTIM.SİZİN GÖNDERDİĞİNİZ PROJEDE KALDIRILMIŞ.
MODELLEME AÇISINDAN HATALI MIYDI?

BİR SORUM DAHA OLACAK,
2.BODRUM KATTA U ŞEKLİNDE TEK TARAFTA PERDE OLMASI SİSTEMİN SİMETRİSİNİ BOZUYOR. DİĞER TARAFTA DA PERDE TANIMLAYIP (RİJİT BODRUM SAYISINI -2 ALSAK) MİMARİDE GEREKEN KISIMLARA PENCERE BOŞLUĞU AÇSAK DAHA SAĞLIKLI BİR ÇÖZÜM OLUR MU?

SonDurak":39lgrdx2' Alıntı:
ÖNERİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

LEVENT BEY;
TEMELDE BODRUMDA DEVAM ETMEYEN SADECE ASANSÖR KUYUSUNUN ETRAFINI KAPATMAK İÇİN 1.5 M LİK 2 TANE PERDE TANIMLAMIŞTIM.SİZİN GÖNDERDİĞİNİZ PROJEDE KALDIRILMIŞ.
MODELLEME AÇISINDAN HATALI MIYDI?
Merhaba,
Bu perdelerin konstrüktif olduğunu düşündüğüm için çizme gereği hissetmedim. (Ayrıca bu paneller arasında kot farkı olduğu için diğer panellerle beraber hareket etmeyecek)

SonDurak":39lgrdx2' Alıntı:
BİR SORUM DAHA OLACAK, 2.BODRUM KATTA U ŞEKLİNDE TEK TARAFTA PERDE OLMASI SİSTEMİN SİMETRİSİNİ BOZUYOR. DİĞER TARAFTA DA PERDE TANIMLAYIP (RİJİT BODRUM SAYISINI -2 ALSAK) MİMARİDE GEREKEN KISIMLARA PENCERE BOŞLUĞU AÇSAK DAHA SAĞLIKLI BİR ÇÖZÜM OLUR MU?
Pencere ve kapı boşlukları katın rijit kabul edilmesine engel teşkil etmiyorsa olabilir. Son karar Sizin...

TEŞEKKÜRLER..
KATI RİJİT KABUL EDEBİLMEMİZ İÇİN TAMAMEN PERDE İLE ÇEVRİLİ OLMASI MI GEREKİYOR?
ÖRNEĞİN 3 KENARI PERDE İLE ÇEVRİLİ SADECE ÖN CEPHEDE PERDE YOK. BU DURUMDA RİJİT KABUL ETMEMİZ DOĞRU OLUR MU?

SonDurak":2ytzjaxb' Alıntı:
TEŞEKKÜRLER..
KATI RİJİT KABUL EDEBİLMEMİZ İÇİN TAMAMEN PERDE İLE ÇEVRİLİ OLMASI MI GEREKİYOR?
ÖRNEĞİN 3 KENARI PERDE İLE ÇEVRİLİ SADECE ÖN CEPHEDE PERDE YOK. BU DURUMDA RİJİT KABUL ETMEMİZ DOĞRU OLUR MU?
TDY 2007 madde 2.7.2.4 ve madde 2.8.3.2 yi yorumlayıp, Siz karar vermelisiniz.

Geri