V11'i Online Satın Alın

Zemin Emniyet Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thejin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thejin

Yeni Üye
İlk kademeli temel çizimim bu ve kademenin bir kısmında tüm temel kirişlerinde zemin em. hatası veriyor yardımcı olabilirmisiniz ?

Ekli dosyalar

zemin katta oluşturduğunuz temelinizi bodrum kata koyup kot verdim analiz yaptırdım sorun çıkmadı ,yalnız daha tecrübeli meslektaşlardan yardım almanızı tavsiye ederim zira bende kademeli temelin programa girişi hakkında bilgisizim sizi yanlış yönlendirmek istemem zaten mimari projenizide görmediğim için verdiğim kot yanlışda olabilir.tek tavsiyem illa temeli dışarı taşıracaksanız ampatman yerine temel kirişinin genişliğiyle bunu yapmanız olabilir. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim en azından ilgilendiğin için ama kime sorabilirim sizin uygulamanızın doğru olup olmadığını tanıdığım hiç kimse yapamadı.

Merhaba,

yck86":1tpi6q40' Alıntı:
zemin katta oluşturduğunuz temelinizi bodrum kata koyup kot verdim analiz yaptırdım sorun çıkmadı ,yalnız daha tecrübeli meslektaşlardan yardım almanızı tavsiye ederim zira bende kademeli temelin programa girişi hakkında bilgisizim sizi yanlış yönlendirmek istemem zaten mimari projenizide görmediğim için verdiğim kot yanlışda olabilir.tek tavsiyem illa temeli dışarı taşıracaksanız ampatman yerine temel kirişinin genişliğiyle bunu yapmanız olabilir. iyi çalışmalar.
Eklediğiniz projede E-G akslarındaki temel veri girişi hatalı. Temel sistemi kolon ve perdelerin bulunduğu katta tanımlanmalı.

thejin":1tpi6q40' Alıntı:
İlk kademeli temel çizimim bu ve kademenin bir kısmında tüm temel kirişlerinde zemin em. hatası veriyor yardımcı olabilir misiniz ?
Projede E-G aksları arasındaki kolon, perde ve temeller,Bodrum katta kot verilerek tanımlanabilir.

Ayrıca projede ;

*P05-P06-P13 panelleri altına temel tanımlanmamış.

*Analiz ayarları/Temel-Zemin Sekmesinde "üst yapı etkileşimli çözüm" seçeneğinin işaretlenmesi önerilir.( C ve D grubu zeminlerde zorunlu)

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

thejin' Alıntı:
çok teşekkür ederim en azından ilgilendiğin için ama kime sorabilirim sizin uygulamanızın doğru olup olmadığını tanıdığım hiç kimse yapamadı

benim uygulamam yanlıştır (net olarak bilmediğimi sadece fikir olarak olabilirmi acaba diye sorgulamanızı önermek için yazdığımı belirtmiştim zaten)

Levent Bey doğru yöntemi anlatmış

iyi çalışmalar dilerim.

Levent bey çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımlarınız için iyi çalışmalar dilerim

Levent Özpak":3cw86s7q' Alıntı:
Merhaba,

yck86":3cw86s7q' Alıntı:
Eklediğiniz projede E-G akslarındaki temel veri girişi hatalı. Temel sistemi kolon ve perdelerin bulunduğu katta tanımlanmalı.

thejin":3cw86s7q' Alıntı:
İlk kademeli temel çizimim bu ve kademenin bir kısmında tüm temel kirişlerinde zemin em. hatası veriyor yardımcı olabilir misiniz ?
Projede E-G aksları arasındaki kolon, perde ve temeller,Bodrum katta kot verilerek tanımlanabilir.

Ayrıca projede ;

*P05-P06-P13 panelleri altına temel tanımlanmamış.

*Analiz ayarları/Temel-Zemin Sekmesinde "üst yapı etkileşimli çözüm" seçeneğinin işaretlenmesi önerilir.( C ve D grubu zeminlerde zorunlu)

İyi çalışmalar

Levent bey bu seferde bodrum kat tavanında sağ üst köşeye balkon döşemesi atandığında Diyafram oluşuyor S11 kolonunda zımbalama güvenliği sağlanamıyor

Ekli dosyalar

thejin":1jy4hce9' Alıntı:
Levent bey bu seferde bodrum kat tavanında sağ üst köşeye balkon döşemesi atandığında Diyafram oluşuyor S11 kolonunda zımbalama güvenliği sağlanamıyor
*1. bodrum katta sağ taraftaki balkon döşemesinin diğer döşemelerle bir bağlantısı olmadığı için, katta birden fazla rijit diyafram tespit ediliyor. D01 döşemesinin rijit diyafram oluşturması istenmiyorsa Döşeme özelliklerinden Statik sekmesinde "rijit diyafram oluşturma" seçeneği işaretlenebilir.
*Zımbalama sorununu çözmek için döşemenin üst kenarında kiriş girilebilir.
*Üst rijit bodrum kat numarasının -2 girilmesi bence uygun olur.

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    1.4 MB · Görüntüleme: 441
Levent Özpak":z3nzfck8' Alıntı:
thejin":z3nzfck8' Alıntı:
*1. bodrum katta sağ taraftaki balkon döşemesinin diğer döşemelerle bir bağlantısı olmadığı için, katta birden fazla rijit diyafram tespit ediliyor. D01 döşemesinin rijit diyafram oluşturması istenmiyorsa Döşeme özelliklerinden Statik sekmesinde "rijit diyafram oluşturma" seçeneği işaretlenebilir.
*Zımbalama sorununu çözmek için döşemenin üst kenarında kiriş girilebilir.
*Üst rijit bodrum kat numarasının -2 girilmesi bence uygun olur.

Teşekkür Ederim levent bey çok yararı dokundu yardımlarınızın .

Geri