V11'i Online Satın Alın

Zemin emniyet sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SonDurak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MERHABA;

PROJEDE ZEMİN EMNİYET SORUNU VAR, 3 TARAFI BİTİŞİK NİZAM OLDUĞUNDAN AMPATMAN YAPAMIYORUM. ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

TEŞEKKÜRLER..

Ekli dosyalar

projenizi incelediğmde sunu farkettim 6.25 t /m2 gibi çok yüksek bir ölü yük girmişsiniz...
168 m2 temel alanıyla carpacak olursak temel ustunde 1050 tona yakın ölü yük var bu değeri açıkçası neden bu kadar yüksek girdiğinizi anlayamadım
ölü yük temel üstü varsa dolgu ağırlıgı yoksa kaplama ağırlığı kadar girilmesi gerekmezmiydi mimarinizi göremediğimden rahat yorum da yapamadım fakat ne varki bu temelin üstünde bu kadar 6.25 t/m2 g girdiniz

PROJEDE 2.90 m subasman var, 2.90*1.80 = 5.22 t/m2 dolgu yükü , ben biraz daha düşük 4.5 t/m2 olarak girdim kaplama yükünü.

NORMALDE SUBASMANLARI TEK KAT İÇİNDE MODELLİYORDUM, FAKAT BURDA YÜKSEKLİK FAZLA OLDUĞUNDAN (2.9 m) AYRI BİR KAT OLARAK GİRDİM.

Sn SonDurak
ÖNERİM:
-5.00 kotunu altına niye dolgu yapıyorsun. Doldurma. temel üzerine gelen yükü azaltmış olursun.
Ayrıca:
--Madem -5.00 kotuna döşeme yaptın merdiven ile inip, altını da kullan,(kat yüksekliği yeterli)
--P20 perdesinin bir ucu boşta, döşeme ile birleşimi uygun değil,
--Merdivenin nasıl bilemiyorum ama mesnetlemek için K15 kirişi ara kata koyabilirsin,
--Merdiven yüklerini döşeme ve kirişlerin üzerine ilave et

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

Geri