Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

zemin emniyeti olumsuz ve saçaklarda donatı eksikliği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan musti776
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

musti776

Yeni Üye
iyi günler sta4 programı kullanıyoruz ide ile de ilgileniyoruz bundan dolayı sta4 te çizdiğimiz projenin aynısını idestatik demosunda çizdik lakin sta4te verilmeyen birkaç hata verdi temelde zemin emniyeti olumsuz vede saçaklarda donatı eksikliği çözemediğimden dolayı sizlere iletmek istedim sorunu nasıl aşabiliriz yardımlarınız için şimdien teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

Projede genel olarak veri girişine yönelik tespit ve öneriler aşağıdaki gibidir.

*S07 kolonu poligon kolon olarak girilmiş. Poligon kolon çubuk elemandır, dolayısıyla arasına kiriş girilemez. Bu nedenle S07 kolonunun panel objeleri ile girilip kabuk olarak modellenmesi önerilir.


*Analiz Ayarları/Temel Zemin Sekmesinde "üst yapı etkileşimli çözüm" seçeneği işaretlenmesi önerilir. (TDY 2007 C ve D grubu zeminlerde istenmektedir.) Bu seçeneğin işaretlenmesi zeminde oluşan gerilme değerlerini azalmasını sağlar.

*Zemin grubu D değil ise, Analiz Ayarları/Temel Zemin Sekmesinde "Kirişsiz radyelerin zemin emniyet kontrolünde Deprem yüklemelerini kullan" seçeneği işaretlendiği için "Deprem Yüklemeleri kullanıldığında zemin emniyet gerilmesi arttırma seçeneği de işaretlenebilir.

*4. kattaki D401 ve D412 döşemelerindeki sehim ve donatı yetersizliği sorununu aşmak için döşemlerin konsol donatı akslarını oturduğu K402 ve K412 kirişleri seçip obje özellikleri komutunu tıklayın. Açılan kiriş Ayarları diyaloğunda Statik/Betonarme sekmesinde "Bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor" seçeneğini işaretleyiniz.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst