V11'i Online Satın Alın

Zemin emniyeti olumsuz

temelde zemin emniyeti olumsuz hatası var temel genişliğini arttırdım, panelleri ortaladım vs. ama hata gitmedi ne yapabilirim .
bazı kolonlarda b hatası mevcut bu gibi hatalara nasıl müdahale etmemiz gerektiği konusunda fikirlerinizi alabilir miyim .
şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.,
başka hatalar gözünüze çarparsa benim göremediğim belirtin lütfen.

Ekli dosyalar

Re: ZEMİN EMNİYETİ OLUMSUZ

bir ekleme daha yapayım temel aplikasyon planını alırken kesiti çizmiyor neden olabilir

İdecadle yeni mi tanıştınız veya yeni mezun musunuz? Kolon ve temel hatalarının ne olduğunu programdan veya internetten kolaylıkla öğrenebilirsiniz örneğin temelde Z hatası zemin emniyeti olumsuz yani zemin temeli emniyetli bir şekilde taşımıyor. Yapman gereken zor değil aslında inşaat mühendisi mezunuysan derslerden hatırlarsın ya da araştırabilirsin temele ampartmanın genişliğini arttır veya temelin üst genişliğini arttır sana kalmış daha birçok seçenek var temel sistemini değiştirebilirsin.Kolonda ki B hatasıda kolon kiriş birleşim bölgelerinde kesme güvenliği sağlamıyor.Bunu tdy2007 veya idecadde mevcut bilgiler var ordan bakabilirsin. Kolonu büyütmek en basit yolu ama mimari açıdan sıkıntı yaratacak konuma gelirse beton sınıfını arttırmak veya kiriş donatılarıyla oynamak gerekir.

Ayrıca döşemelere duvar yükü etki ettirmemişsiniz hareketli yük katsayılarında dikkat edin araştırman da fayda var Kirişlerin hepsine hareketli yük atamışsınız üzerinde duvar varsa duvar yükü ata hareketli yük atamana gerek yok ama sana kalmış

Öncelikle bazı hatalar programda aynı yöntemlerle çözülemiyor aynı hataya farklı şelillerde müdahale etmek gerekebiliyor , bazen de ilginç ilk kez karşılaştığğım hatalar çıkabiliyor şuan projede zaten dediklerinizi yapıp hatalar gitmedğinden sordum yoksa cevap gelene kadar çoğunu düzeltmiştim . şuan sıkıntı bazı çizimlerde kesit vermiyor bunun nedenini araştırıyorum burada nasihat verilebilir elbette ama hem yeni mezun da olabilir kim olursa olsun sorulan sorulara yardımcı olunduğu takdirde bu başlıktaki konular hakkında sıkıntı yaşayan arkadaşlar içinde yardımcı olacağına inanıyorum . internette araştırmak yeni bir fikir değil zaten uyguluyoruz.

Merhaba
Önerilerimn
--Zemin değeri TDY2007 madde 2.2.1.5 giriyorsa üst yapı etkileşimi çözün,
--Su basman katı verilmiş fakat diyafram oluşmuyor. Proğram uyarı veriyor. Bukatta varsayılan diyafram oluştur diye yarı rijit diyafram olarak çözün,
--Su basman perdelerini katta devam etmeyen olarak işaretleyin,
--Merdiven yüklerini alın,
--Duvar yüklerini, döşeme yüklerini kontrol edin,
--katlarda K69 kirişini kaldırabilirsiniz
--K74 kirişi ile K75 mütemadiliği sağlamıyor. K74 genişletseniz olabilir,
--temeli pilyesiz olarak yapsanız iyi olur
--T22-T23-T21-T22 çizimde mütemadi değil, aralarındaki açıyı 30 derece verirseniz mütemadi çizer,(paremetreler,genel betonarme ayarları, aradaki açı küçük.....)
--Zemin emniyeti kurtamayan temelleri büteceksiniz,
--B hataları için
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
bakabilirsiniz

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

ramisvardar:twoswndb' Alıntı:
başka hatalar gözünüze çarparsa benim göremediğim belirtin lütfen.

1. Sürekli temel düğüm noktası, panel ve/veya kolon düğüm noktasıyla aynı kooordinatta girilmelidir.

Örneğin, sürekli temeller 1'de kesişiyor. 2'de kesişmeleri gerekiyor. Sürekli temellerinizi bu hususa gore düzenlemelisiniz.

2. Subasman yüksekliği kadar kat tanımlamak yerine zemin kattın kolonlarını subasman katı kadar uzatmak ve kolonlar arasında subasman perdesi girmek daha uygun data girişi olacaktır. Ardından subasman perdeleri için, perde ayarlarında bulanan "bu perde subasman perdesidir" seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.JPG
    Ekran Alıntısı1.JPG
    53.9 KB · Görüntüleme: 8,737
Önerileriniz ve ilginiz iççin çok teşekkür ederim . Merdiven yüklerini almak derken merdivene betoonarme hesap aksı tanımlayıp merdiven analizi yapınca yükler verilmiş olmuyor mu ?

ramisvardar":iellvhld' Alıntı:
çizimlerde neden kesit vermiyor olabilir ve nasıl çözebiliriz

Programda default kesit çizgileri en büyük döşemelerin olduğu yerden geçiriliyor. Su basman katında hiç döşeme tanımlanmadığı için kesitler otomatik çizilmiyor.
Temel aplikasyon planı aldıktan sonra Çizim menüsü altındaki "Kalıp-Temel Planı kesiti" komutu ile istediğiniz bir doğrultudan kesit alabilirsiniz.

ramisvardar":3sg6on7f' Alıntı:
Önerileriniz ve ilginiz iççin çok teşekkür ederim . Merdiven yüklerini almak derken merdivene betoonarme hesap aksı tanımlayıp merdiven analizi yapınca yükler verilmiş olmuyor mu ?
Hayır. Merdiven donatı aksları merdiven donatı aksları merdiven dizayn momentlerine göre çizimleri almak için gereklidir. Projede merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlenmiş. Bu nedenle merdiven yüklerinin ilgili elemanlara tanımlanması uygun olur.

Not: Merdiven donatı aksları ve çizimleri düz kollu merdivenler için geliştirilmiştir.

Ekli dosyalar

• merdiven_yardım.PNG
    merdiven_yardım.PNG
    65 KB · Görüntüleme: 8,585
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ışığında çalışmalarım daha düzgün ve ideal oldu. İyi çalışmlar diliyorum.

merdiven donatılarını çizimde çok dağınık veriyor bunun nedeni nedir , ya da gösterimimi farklı

Ekli dosyalar

• merdiven.PNG
    merdiven.PNG
    17.7 KB · Görüntüleme: 8,580
ramisvardar":18bsmsuw' Alıntı:
merdiven donatılarını çizimde çok dağınık veriyor bunun nedeni nedir , ya da gösterimimi farklı
Sorunuzun cevabı aslında bir önceki mesajda not bölümünde verilmişti.
Levent Özpak":18bsmsuw' Alıntı:
Not: Merdiven donatı aksları ve çizimleri düz kollu merdivenler için geliştirilmiştir.

Geri