V11'i Online Satın Alın

Zemin etüt ve yapı etkileşimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan damlatpz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese iyi günler.. Elimde 10m ye kadar dolgu zemine istinaden bir zemin etüt raporu var ve zemin emniyet gerilmesi qem= 17tf/m2 olarak verilmiş. Rapor iki kere değişti.. ve güvenmemi engelleyen durumlar söz konusu. Kazık Temel ihtiyacı doğacağından rapor inandırıcı gelmiyor açıkçası. Değerli meslektaşlarım sizlerin görüşlerine ihtiyacım var. Şimdiden Teşekkürler, İyi Çalışmalar Dilerim.

Bina hakkında bilgi vermemissiniz, bir de guvenmediginiz yerlerde bu tür katsayilari düşük alarak hesap yapın. Sıkıştırılmış dolgu zeminlerde dahi zemin emniyet gerilmesi 15 ton/m2 üzerinde olmaz. Dikkatli olun.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zemin etütteki dolgu kelimesinin tam olarak neyi ifade ettiğini bilmiyoruz. Bizim anladığımız anlamda hafriyat yada suni dolgu olmayabilir. Bazın yüzyıllar boyu dere akımlarının veya zemin hareketlerinin etkisi ile oluşan dolgular vardır. Zeminciler bunlar için de "dolgu" ifadesini kullanırlar. Tabi bu sonucu ne kadar değiştirir bilemiyorum. Ayrıca yazdığınız cümlelerde bir açıklık yok. Neyi sormak istediğinizi ben anlayamadım en azından...

Geri