NYILMAZ":3fwl1r25' Alıntı:
Bence sisteme daha uygun yerlere daha fazla perde ilave etmelisiniz. Ayrıca döşeme sabit yüklerinin 0.35 alınması çok yüksek bir değer değil midir. Eğer nervür döşemenin kirişlerini düşünüyorsanız onlar otomatik olarak hesaplanmaktadır. Yok eğer dolgu malzemesi olarak strofor değil başka bir şey düşünülmüş sey bir şey diyemem.
Temeliyle üst yapısıyla olduğu gibi birbirinden ayrı olan blokları neden bir proje üzerinde çözmeye çalışıyorsunuz? Büyük ana blokların altına tek temel tanımlandığında gerilmeler biraz daha düşüyor ama yeterli değil. Binanın bir çok yerinde konsol var. O halde temelde de benzeri şekilde aynı noktalarda konsollar yapılabilir. Bazı konsolların (ampatmanların) çok gereksiz fazla olduğunu düşünüyorum.
Asansörlerin bulunduğu bölgede eğer asansör altı temel ampatmanlarını 60-70 cm (binaya doğru) yapabilir, binaya ait temel ampatmanları da kısaltıp 80-90 cm'e düşürebilirsiniz. Resimdeki gibi yine S12, S13, S40 kolonları için ampatman yapabilirsiniz.
11 katlı bir yapı için temel kalınlığı biraz daha fazla olabilir diye düşünüyorum. Biraz çalışmayla gerilmeleri aşağı çekebildim. Fakat yine de tüm bunlara rağmen hala (bu haliyle) ben çözüme ulaşamadım. Belki yukarıda yazdığım gibi perde çözümleri ve dilatasyon iptali ile farklı bir çözüme gidebilir. Bunun için daha fazla uğraşmak gerektiğinden deneyemedim.
Not: Radyeler arasında D 62 adında bir radye görünüyor. Obje bul ile bulup siliniz.
Nedim bey oncelikle vaktinizi ayirip incelediginiz icin cok tesekkur ederim.
dolgu malzemesi olarak tugla girdim.(straforla da denemistim gerci )
ayni projede cizmemin sebebi tek paftada cizeyim istedim cunku bu bloklara bitisik iki blok daha var , bu arada sol tarafta konsol yapamiyoruz bu nedenle.
konsollarin bazi kisimlari gereksiz fazla oldugu konusunda hemfikiriz gerekli kisaltmalari yapacam onlari deneme amacli buyultmustum epeydir ugrastigim icin binbir turlu deneme yaptim
fakat asansorlerin orda cukurlar olacagi icin o doseme yirtilacak 2x2.2 ebatlarinda o nedenle biraz genis tuttum ampatmanlari hatta o bolgenin temelini de ana yapiyla birlestirdim .
bina cok uzun ve L seklinde geldigi icin tum kitleyi dilatasyonla ayirdim temelde dahil
temel kalinligini mumkun oldugunca azaltmaya calisiyorum olu yuku azaltmak icin 70 cm yapincada cok ilave donati cikiyor temel kalinligini arttirabilirim biraz daha
dediginiz gibi ilave perdeler koyup tekrar bakayim gerilmelere
ama sonuc olarak bence hepsi nafile bu zemin bu yuku kaldirmaz bas bas bagiriyor beni iyilestirin diye
iyilestirme konusunda ayri bir uzmanlik alani bu konuda tecrubeli firmalarla gorusup isi cozmek gerekecek sanirim.
cahillik basa bela sinifta kaldim bu projede
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi