projemde zemin kat s03 kolonunda zk sorunu var nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Bu linki görmek için izniniz yok.
Giriş yap veya üye ol.
şimdi de sistem rijitliğini artırın hatası alıyorum bi bakabilirseniz projeye çok sevinirimLevent Özpak":18wwrfpe' Alıntı:Merhaba,
Projenizde Vis/Vik oranları 070' in üzerinde. Bu nedenle S3 kolonundaki Zk(zayıf kolon) uyarısı Yönetmelik açısından sorun teşkil etmiyor. Konuyla ilgili TDY 2007 madde 3.3.5 ve madde 3.3.6' yı inceleyebilirsiniz.
Yine de "S3 kolonunun zayıf kolon olmasını istemiyorum" derseniz; kolonun kısa kenar boyutunu büyütmeniz zayıf kolon oluşumunu engelleyebilir.
Not:
3. kat tavanındaki D02 nervürlü döşemesinin başlangıç döşeme genişliği 190 cm. verilmiş ve bu kısım sanki plak döşeme gibi modellenmek istenmiş. Asmolen döşeme plaklarında eğilme donatısı hesabı yapılmaz, dağıtma donatısı konur. Bu nedenle modeliniz asmolen veri girişine uygun değil. Döşemeyi uygun yerden kiriş ile bölüp 165cm' lik kısmı plak döşeme olarak tanımlamanızı öneririm.(Yazılanlar benzer durumdaki diğer nervürlü döşemeler içinde geçerlidir.)
İyi çalışmalar
Eklediğiniz son projede analiz yapıp, rapor aldığımda böyle bir uyarı ile karşılaşmıyorum.erdigoksu":2jicwnby' Alıntı:şimdi de sistem rijitliğini artırın hatası alıyorum bi bakabilirseniz projeye çok sevinirimBu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
pardon yeni halini gönderiyorum hemenLevent Özpak":2kp4tdee' Alıntı:Eklediğiniz son projede analiz yapıp, rapor aldığımda böyle bir uyarı ile karşılaşmıyorum.erdigoksu":2kp4tdee' Alıntı:şimdi de sistem rijitliğini artırın hatası alıyorum bi bakabilirseniz projeye çok sevinirimBu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.