Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Zemin Taşıma Gücü Hatası nasıl giderilir?

yasintan54

Etkin Üye
Zemin taşıma gücü hatası alıyorum ne yaptıysam bir türlü düzelmedi. Ampatmanı arttırıyorum ancak yine hata alıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz? Biraz acil bir durum.

Ek olarak kolon kiriş kesme güvenliği hatasıda alıyorum


Dosya Ektedir.

1694693264311.png
 

Ekli dosyalar

Merhaba olcay bey,

Soruyu sormadan önce önceki sorularada baktım ancak bir karara varamadım bu yüzden yardım istedim. Yardımcı olabilirmisiniz
 
Merhaba olcay bey,

Soruyu sormadan önce önceki sorularada baktım ancak bir karara varamadım bu yüzden yardım istedim. Yardımcı olabilirmisiniz
"Negatif zemin gerilmesinin çıktığı kombinasyonda maksimum pozitif gerilme değeri , zemin taşıma gücünün yarısı veya daha azı ise negatif gerilme ile uğraşmanıza gerek yoktur.
Ayrıca (negatif gerilmelerin çıktığı alan/toplam radye alanı) <0.20 gene uğraşmanıza gerek yok.
Bu verdiğim değerler çok kabaca değerlerdir. Negatif gerilmeler mühendis tarafından gözden geçirilerek değerlendirmelidir.
Düşey yüklemeden dolay zemin gerilmeleri anormal asimetrik değilse negatif gerilmeyi hiç dikkate almayabilirsiniz.
Eğer düşey yükler anormal asimetrik gerilme yaratıyorsa , önce yapınızın taşıyıcı sistemi simetrik dengeli ve doğru düzenlenerek düşey yükler açısından simetrik hale getirilmesi daha önemli bir mevzudur."

1111.png
 
Peki neden subasman perdesi olduğunda negatif zemin gerilmesini kaldırıyoruz
negatif zemin gerilmesi demek temelin yukarı yönlü deplasman yapmaya çalışması demek. sizin projenizi baz alarak konuşuyorum ki değeriniz çok büyük bir değer değil. ihmal edilebilir.
yapıya subasman perdesi eklenirse bu perdeler sürekli (mütemadi) temelin yukarı yönlü deplasman yapmasını kısıtlayacaktır.
 
Geri
Üst