V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

zemin taşıma gücü ve kiriş Nmax

irmak27

Yeni Üye
Merhabalar, proje de zemin taşımagücü ve bazı kirişlerde kiriş Nmax hatası alıyorum bir de normal katta y yönünde perdeler daha fazla olmasına rağmen y yönünde hata veriyor, bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacımız var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhabalar, proje de zemin taşımagücü ve bazı kirişlerde kiriş Nmax hatası alıyorum bir de normal katta y yönünde perdeler daha fazla olmasına rağmen y yönünde hata veriyor, bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacımız var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
modelle önerilerim;
--perdeleri grup yapınız,
--merdivenleri mesnetleyiniz, (bu kadar yüksek yapıda yatay deplasmanlara çok fazla tesiri olur)
--duvar yüklerini duvar ikonu ile girip kapı pencere boşluklarını açınız, (zemin taşıma gücü yetersiz)
--dilatasyon ile ayrılmış binaları ayrı ayrı çözünüz,
--ayrı ayrı çözümde de a3 düzensizliği olan en üst kat ve alt katları kontrol ediniz,
--bina yüksek olduğu için yangın yönetmeliğine göre pas paylarını artırınız,
--betonu c35 yapınız,
--kirişlerde fiber donatı işaretleyiniz,
--iş yerlerindeki hareketli yükleri artınız,
--yatay toprak yüklerini giriniz,
--v11.11 ile çözüm yapmanız daha iyi olur,
--kiriş kapasiteleri yetersiz,
1732043118917.png

Ünver hocam geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim,
--duvar yüklerini duvar ikonu ile girip kapı pencere boşluklarını açınız, (zemin taşıma gücü yetersiz) demişsiniz ama tam olarak anlayamadım, daha önce çizgisel yük ve noktasal yük çalıştım duvar ikonu ile ne demek istediğinizi anlayamadım bilhassa zemin taşıma gücü ile ilişkisini

Geri