V11'i Online Satın Alın

V11 ile Gelen Yenilikler ve Geliştirmeler Webinarı

Zemin Taşıma gücü yetersiz hatası alıyoruz

shewger

Etkin Üye
TAŞIMA GÜCÜ YETERSİZ HATASI ALIYORUZ. PARSEL BAZLI ÇALIŞMADAN KAYNAKLI AMPATMAN ÇIKILAMIYOR 3 TARAFLI. ÖNERİSİ OLAN VAR MI ARKADAŞLAR ? SADECE DEPREM YÜK. ALTINDA MAX TAB. 33 LERDE. ST4CAD PASTERNAK MODELİ İLE ANNNALİZ YAPILDIĞINDA SORUN KALKIYOR. ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLAN VAR MI ?

T4CAD PASTERNAK MODELİ İLE ANNNALİZ YAPILDIĞINDA SORUN KALKIYOR. ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLAN VAR MI ?
Binanızın üç tarafı kapalı olduğundan dolayı;
sta4cad de iki parametreli Pasternak modelinde radye temelin üç tarafı aktif olmaması gerekir.
Bu durumu dikkate aldınız mı? Duvar yüklerinde kapı pencere boşluğu açtı iseniz fark eder, bu projede çatı katında duvar yükleri almışsınız, modelleme hatası da olabilir bu saydıklarımdan dolayı veya daha başka nedenlerden dolayı fark olabilir. Her şey aynı bile olsa küçük farlar olabilir ama afaki farlar olmaması gerekir.
sta4cad projesini eklerseniz inceleriz.

Çatı katındaki duvar yüklemelerini kaldırdım 29 larda kaldı ünver bey. sadece çatının ölü ve hareketli yüklerini döşeme üzerinde gösterdim . duvar yüklerinde kapı pencere boşluklarını girmiyorum kendi özyüklerini duvar yükleri ile tamamlayıp güvenli bölgede kalıyorum. alternnatif bir öneriniz vvar mıdır ?

Projeye daha fazla düşey taşıyıcı eleman ekleyebilirsiniz. Birim alana düşen yükü azaltmanız gerekir. Yada statik tasarım tekrardan düzenlenmeli. Veyahut bu basınç değerini aldığınız bölgede bir düzenleme yapabilirsiniz.

Geri