V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

zemin taşıma gücü yetersiz olmamasına rağmen hata alıyorum

merhabalar arkadaşlar ekteki proje ve görüntüde görebileceğiniz üzere temel taşıma gücü değerlerim sağlamasına rağmen zemin taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum yardımcı olabilecek birisi varsa minnettar olurum.

Ekli dosyalar

• BEYENDİK BELEDİYE.cde
    BEYENDİK BELEDİYE.cde
    23.5 MB · Görüntüleme: 6
  • Ekran görüntüsü 2026-04-15 184632.png
    Ekran görüntüsü 2026-04-15 184632.png
    36.8 KB · Görüntüleme: 12
merhabalar arkadaşlar ekteki proje ve görüntüde görebileceğiniz üzere temel taşıma gücü değerlerim sağlamasına rağmen zemin taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum yardımcı olabilecek birisi varsa minnettar olurum.
Modelle önerilerim;
--Zemin taşıma gücünüz 20 /m2 maksimum taban basıncınız 24.88 t/m2, taban basıncı 20 t/m2 altında olması gerekir, programın uyarı vermesi normaldir.
--taban basıncını düşürmek için duvarları duvar objesi ile girip kapı ve pencere boşluklarını açınız,
--hareketli yükleri kontrol ediniz, fazla görülüyor,
--toprak yüklerini girip, süper pozisyonları ilave ediniz,
--kapasitesi yetersiz elemanlarınız var, kolon ve kirişlerde fiber model işaretleyiniz,
--merdivenlerinizde kırmızı ile işaretlenen konsolları ve döşemeleri silip merdivenleri ara sahanlığı ile beraber modelleyiniz, (ara kat kirişi kalabilir.)
--merdiven kalınlıklarını 15 cm den az yapmayınız.
1776274426886.png
1776274483289.png
1776274506581.png

ilave olarak p04 iptal edilip ( yerine 2 adet kolon) hareketli yükler zemin, zemin, 1. 2. katlarda 0.250/tm2, çatı arası katlarda kiriş yükleri sıfır, hareketli
yükler 0.150/tm2 alınırsa taban basıncı 20.89 a iniyor. bu da ihmal edilerek taşıma gücü 21/m2 alınabilir.

temel tabanını projedeki gibi düzeltme şansınız varsa taşıma gücü kurtarmaktadır. ünver beyin önerilerini de uygularsınız.

Ekli dosyalar

Geri