önerilerim; (yükleri azaltabilirsiniz)Kıymetli meslektaşlarım ekteki projemde radye temeli zemin taşıma gücü yetersizliğinden dolayı kurtaramıyorum. Forumdaki muhtemel çözümleri denedim ama olmadı. Çözüm önerisi olan varsa destek olursa sevinirim şimdiden teşekkürler...
1) Davranış katsayısı tablo 4.1 e alınması zorunludur. (her 2 yönde perde olması gerekirdi.) 2) illaki çözüm istiyorsanız taban basıncı merdivenliKıymetli meslektaşlarım ekteki projemde radye temeli zemin taşıma gücü yetersizliğinden dolayı kurtaramıyorum. Forumdaki muhtemel çözümleri denedim ama olmadı. Çözüm önerisi olan varsa destek olursa sevinirim şimdiden teşekkürler...
negatif zemin gerilmesi yazıp forumda arama yapabilirsiniz. aşağıdaki linkleri inceleyiniz.Teşekkür ederim . Yalnız negatif taşıma gücü seçeneğini kaldırınca 50 cm temel genişliği bile sağlanıyor. Bilmediğimden soruyorum. Bunu ihmal etmek ne denli doğru ?
En ayrıntılı şekilde şöyle karar verebilirsiniz ;Levent Bey modeli incelemedim ne kadar bir alanda bilemiyorum ancak negatif taban basıncı sorun teşkil etmez mi ?