--Asansör radyesini alt kotta modellediğinizden kaynaklanıyor, idecad'tin önerdiği gibi düz modelleyip asansör çukurunu elle çizebilirsiniz,Bu projedeki asansör kuyusuna ait radye döşemenin zemin taşıma gücü yetersiz çıkmasının sebebi nedir?
Hocam selamlar,--merdivenler mesnetlenmemiş.
Hocam selamlar,
Birçok önerilerinizde merdivenlerin mesnetlenmediğini fark ediyorsunuz. Merdivenlerin mesnetlenmesinin en iyi yolu hangisidir? Var mı böyle bir örnek
Zemin taşıma gücü neden yetersiz sorunuza cevap. asansör temel taban alanı genişletilerek çözüm yapılmıştır.( sorun taban alanı yetersizliğindendir. not: asansör p43 ü kalıp planında çıkmaması için su basman perdesi olarak tanımlayıp analiz yapmalısınız.Merhaba meslek büyüklerim. Bu projedeki asansör kuyusuna ait radye döşemenin zemin taşıma gücü yetersiz çıkmasının sebebi nedir? Bir de eksik gördüğünüz veya öneri olarak söyleyebileceğiniz tecrübelerinizi öğrenmeyi isterim
Hocam merhaba. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Merak ettiğim bir şey var kiriş boyutlarını 30 olarak almışsınız, bazı kolon ve perdelere tam oturmuyor kirişler bu sebeple. Herhangi bir yetersizlik göstermiyor ama bu şekilde tasarımda bir sorun olmaz mı?Zemin taşıma gücü neden yetersiz sorunuza cevap. asansör temel taban alanı genişletilerek çözüm yapılmıştır.( sorun taban alanı yetersizliğindendir. not: asansör p43 ü kalıp planında çıkmaması için su basman perdesi olarak tanımlayıp analiz yapmalısınız.
Hocam önerileriniz için teşekkür ederim. Fakat ben mesnetlenme koşullarını belirlemiştim. Mesnetlenmediğini nereden anlıyoruz? 4. katta da çatı yükünü düşündüğüm için açıkçası yükleri ellememiştim.önerilerim;
--Asansör radyesini alt kotta modellediğinizden kaynaklanıyor, idecad'tin önerdiği gibi düz modelleyip asansör çukurunu elle çizebilirsiniz,
--merdivenler mesnetlenmemiş.
--4. kat döşeme yüklerini azaltabilir, duvar yüklerini kaldırabilirsiniz,
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Sonradan farkettim hocam zemin kat kotunu merdivene girmeyi unutmuşum. Teşekkür ederimEkli dosyayı görüntüle 48178
G yüklemesi deplasmanları