V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ZF ZEMİN

damlaozgur

Etkin Üye
Merhabalar, zf zemini olan ufak bi villa projem var fakat perde koyduğum halde, kolonları büyüttüğüm halde bir sürü model denedim ama bütün elemanlarımda sıkıntı var sprektrumu da tanımladım. Gözümden birşey kaçıyor muhtemelen. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    1.7 MB · Görüntüleme: 18
Gözünüzden kaçan nokta şu olabilir mi?
Ben 40 yıl deneyimim varken , nacizane idecad programını geliştiren kişi olmama rağmen bu zemin için konunun uzmanından destek alır bu soruyu ona sorardım.
Bence bu mevzuyu gözden kaçırmayın.

Kendisine ulaşamadığım için ilk çare olarak buraya yazma ihtiyacı hissettim. kusura bakmayın haklısınız. bundan sonra dikkat ederim.

merhabalar, ilk gözüme çarpan spekturum eğrisinin r ve d katsayısı ile düzenlenmemiş olması bu kadar hataya sebebiyet vermesi normal gözüküyor bu durumda ilk olarak geoteknikçiniz ile iletişime geçip uzman hocanın yazdığı data üzerine konuşmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca yatak katsayınız da zf sınıfı için yüksek görünüyor parametrelerin tekrar gözden geçirilmesini isteyiniz.

evet kendisiyle görüştm ben de parametrelerde bi sıkıntı var excelde oluşturduğumuz periyot ve sar değerlerini düzelticez. teşekkür ederim ilginiz için.

Geri