V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Zf zemin parametrelerinin oluşturulması

erdenkcagtay

Yeni Üye
tasarım gözetmeni raporunda verilen veriler aşağıdaki 1 ve 2 numaralı pdf bulunmaktadır. 1 numaraları pdf teki tanımlı sae değerlerini nokta ekleyerek giriyorum. ancak raporda sadece dd-2 ye ait sds vermiş lamdayı bulmak için dd-3 verilerini de vermesi gerekmektedir değil mi? ayrıca Fs ve Fs1 de vermediği için Ss değerlerini girememekteyim. önerilen tasarım spektrumlarını doğru mu giriyorum , girmiyorsam doğrusu nasıl olacak bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    12.3 MB · Görüntüleme: 20
  • 2.pdf
    2.pdf
    138.4 KB · Görüntüleme: 27
  • 1.pdf
    1.pdf
    132.3 KB · Görüntüleme: 25
Tasarım gözetmeni raporunda verilen veriler aşağıdaki 1 ve 2 numaralı pdf bulunmaktadır. 1 numaraları pdf teki tanımlı sae değerlerini nokta ekleyerek giriyorum. ancak raporda sadece dd-2 ye ait sds vermiş lamdayı bulmak için dd-3 verilerini de vermesi gerekmektedir değil mi?
Evet. Sahaya özel deprem yer hareketi spektrumu oluştururken, göreli kat ötelemesi değerlerini bulmak için kullanılan Lamda katsayısının hesabının yapılıp analiz ayarları penceresinde aşağıda işaretlediğim yere tanımlanması gerekir. Bu lambda katsayısının hesabı için de dd-3 spektrumu değerinin bilinmesi gerekir.

1685090191514.png

yrıca fs ve fs1 de vermediği için ss değerlerini girememekteyim. önerilen tasarım spektrumlarını doğru mu giriyorum , girmiyorsam doğrusu nasıl olacak bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ss ve S1 değerleri yatay elastik tasarım spektrumunun çiziminde kullanılacak olan esas değerlerin yani Sds ve Sd1 değerinlerinin hesaplanması için kullanılır. Ancak size verilen raporlarda yani bu spektrum eğrisi çizilmiş halde verilmiştir. Kullanıcı tanımlı spektrum eğrisi tanımlanırken bu Sds ve Sd1 değerleri hesaplanmış spektrum eğrisini kullanılıyor. Bu durumda Ss ve S1 değerlerine ihtiyacınız yok. Zaten sahaya özel spektrum eğrisi çıkartıldığı bu değerler ekstradan kullanılmayacaktır.

1685090421311.png
1685090517391.png

Detaylı bilgi için ideCAD bilgi bankasını da inceleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

Geri