Merhabalar, zemin sınıfı ZF olan 2 katlı villa yapıda yatak katsayısı 500 t/m3 taşıma gücü ise 9 t/m2 olan projede x yönünde yoğun bir göreli kat öteleme problemi almaktayım, sistemde plak çözüme gidildi şu an için de sistemden perdeleri kaldırdım çünkü perdeli sistemde D:2.5 R:7 olduğunda SaR değerleri arttığından sistemi daha da zorladığını gördüm, sormak istediğim şimdi sistemde ancak üst yapı etkileşimsiz çözümde sorunu giderebildim bu durumda 40 cm olan temel 55 cm oldu ve yoğun donatı konuldu bu şekilde çözüm yapmak sağlıklı mıdır, üst yapı etkileşimli çözüm yaptığımda hiç bir şekilde göreli kat öteleme problemini çözemedim,
Yada sisteme bol perde eklemek mi gerekiyor örneğin 3 perde eklediğimde değişen SaR değerlerinden dolayı sorun yine çözümlenmedi. Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum çok sevinirim.
NoT: merdiven 2 basamaktan sonrası çelik konstrüksiyon yapılması düşünülünüyor.
Yada sisteme bol perde eklemek mi gerekiyor örneğin 3 perde eklediğimde değişen SaR değerlerinden dolayı sorun yine çözümlenmedi. Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum çok sevinirim.
NoT: merdiven 2 basamaktan sonrası çelik konstrüksiyon yapılması düşünülünüyor.