V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Son aktivite

• U
    ustun Bindirme boyu konusundaki Ünver ÖZCAN mesajınıza Like Like tepkisini verdi.
    eski yönetmelikte bu bindirme eki yapılabiliyordu. yeni tbdy 2018 madde 7.3.3.1 göre bindirme eki aşağıdaki gibi yapılması gerekiyor.
  • G
    goose , Bindirme boyu başlıklı konuya cevap yazdı.
    7.3.7.2 ve 7.3.7.3 maddelerini okursanız terimlerin "moment kapasitesi" olarak geçtiğini göreceksiniz.
  • T
    tcemreatt , Bindirme boyu başlıklı konuya cevap yazdı.
    Fakat buradaki Ma, talep momenti olup kapasit kapasite hesabındaki M değeri değil ki ? Deprem veya diğer dış etkilerden gelen moment...
  • A
    Ali BEKTAŞ , Süreksiz kolon hk. başlıklı konuya cevap yazdı.
    Yapı güvenliği açısından süreksizlikten vazgeçip mimari değişikliğe gittik. Teşekkürler.
  • G
    goose , Bindirme boyu başlıklı konuya cevap yazdı.
    Konu içindeki mesaj 'Kolon Bindirme Bölgesi ve Lb Boyu'...
  • Ünver ÖZCAN
    Ünver ÖZCAN TBDY 2026 Tebliğ konusundaki Levent Özpak mesajınıza Like Like tepkisini verdi.
    Dış akslar devre dışı bırakılmadı. Resimdeki dış akslardaki kirişlerde madde 6-4-ç-2) de belirtilen koşul sağlanmadığı için süreklilik...
  • T
    tcemreatt , Bindirme boyu başlıklı konuya cevap yazdı.
    Buraya kadarki kısım benim zaten tanımladığım durumu anlatıyor. Ben buranın devamında bir soru soruyorum hocam aslında onun cevabını...
  • T
    tcemreatt Bindirme boyu konusundaki Ünver ÖZCAN mesajınıza Like Like tepkisini verdi.
    eski yönetmelikte bu bindirme eki yapılabiliyordu. yeni tbdy 2018 madde 7.3.3.1 göre bindirme eki aşağıdaki gibi yapılması gerekiyor.
  • Ünver ÖZCAN
    Ünver ÖZCAN , Bindirme boyu başlıklı konuya cevap yazdı.
    • 1770396468049.png
  • Ünver ÖZCAN
    1770396468049.png
  • M
    metsoy TBDY 2026 Tebliğ konusundaki İsmail Hakkı BESLER mesajınıza Like Like tepkisini verdi.
    TBDY Tebliği resmi gazetede yayınlandığında V11 kullancıları ücretsiz olarak tebliğ içeren versiyonu update edebilecekler.
  • T
    tcemreatt , Deprem Yönetmeliği forumunda Bindirme boyu başlıklı bir konu başlattı.
    Hocam merhabalar. Şantiyede bindirme boyunu misal 60 cm ve döşeme kotundan yaklaşık 90 cm yukarda değil de döşeme kotuna kadar indirsek...
  • I
    ibrahimgünay , TBDY 2026 Tebliğ başlıklı konuya cevap yazdı.
    Evet l ve ya t şeklinde perdeler kullanmak çözüm olabilir. Burulma konusunda daha önce kendim elde hesaplama yapmıştım bu tip...
  • G
    gülistan yalçın , Negatif zemin gerilmesi başlıklı konuya cevap yazdı.
    Merhaba, bodrumu 3 tarafı perde olan bir yapı çözüyorum ve negatif gerilme hatasını ancak bodrum rijit tikini kaldırınca çözebiliyorum...
  • G
    goose , TBDY 2026 Tebliğ başlıklı konuya cevap yazdı.
    Çözüm köşelerde L perde kullanmak olur. (Lüleburgaz'ın L'si). :) Yönetmeliğin 3A.4.2 maddesi de tasarım felsefesi olarak burulmayı...
Geri