V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

100cm üzerindeki ölçülerin yazım şeklini değiştirmemiz mümkün mü?

sahinsvs

Yeni Üye
ideCAD Statik programında 100cm üzerindeki ölçüleri yazım şeklini değiştirmemiz münkün mü?
Örneğin;
100cm altındaki bir kolon ölçüsünü 40x40 yazdırabilirken ,aynı zamanda 100 cm üzeri bir ölçüyü örneğin 125cm ölçü yazısını 1.25 şeklinde nasıl yazdırabilirim.

Bu konuda hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

Son düzenleme:
Çizimlerde birimler cm. olarak verilmektedir. İstediğiniz gösterim şekli için "Yazı Değiştir" komutunu kullanabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Levent bey kalıp planı alınmış bir çizimde binlerce ölçüm var. bunların hepsini yazı değiştir komutu ile değiştirmek hem zaman alır hemde hatalara sebeb olacaktır. statik çizimi yapılmış projenin kalıp planı alındıktan sonraki ekranda tüm ölçümleri 'm' cinsinden yazılma imkanı yok mu?
kalıp planı projesindeki tüm ölçüm değerlerinde 100 cm üzendeki değerlerin yazım şekli 1.00m haline getirmek istiyorum . 100 cm altındaki değerlerde değişiklik olmayacak. bu konuda yardımcı olabilirseniz güzel olur. ilginiz için teşekkür ederim.

Levent bey kalıp planı alınmış bir çizimde binlerce ölçüm var. bunların hepsini yazı değiştir komutu ile değiştirmek hem zaman alır hemde hatalara sebeb olacaktır. statik çizimi yapılmış projenin kalıp planı alındıktan sonraki ekranda tüm ölçümleri 'm' cinsinden yazılma imkanı yok mu?
kalıp planı projesindeki tüm ölçüm değerlerinde 100 cm üzendeki değerlerin yazım şekli 1.00m haline getirmek istiyorum . 100 cm altındaki değerlerde değişiklik olmayacak. bu konuda yardımcı olabilirseniz güzel olur. ilginiz için teşekkür ederim.
aynı paftada farklı ölçü birimi kullanılması bana göre uygun değildir, teknik resim kurallarına da aykırıdır. Böyle bir ihtiyacın gerekçesini nedir, merak ettim.

ozaman konuyu söyle özetleyeyim. almanyada proje ölculendirmede 100 cm altindaki ölculer oldugu gibi yaziliyor. örn 70-80-90......... olarak yaziliyor.100 cm uzerindeki boyutlarda 1.20-1.50-1.35.... olarak yaziliyor. böyle bir ölcü stililleri var. ide statikte alinan planlarda böyle bir ölcü stili yapma sansimiz varmidir. bunu autocad tede tek tek duzeltme disinda baska sansimiz olmuyor. avrupaya cizilen projelerde boyle bir uygulamaniz varmidir. konu ile ilgili proje ve resim gonderebilirim.

Geri