V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

IFC Export Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miralay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

miralay

Kıdemli Üye
Halihazırda IFC export sadece geometriyi export etmekte. IFC4 çalışmıyor.
Acaba tüm yapıyı donatıları ile birlikte export edebilir mi ? Yada objelere biraz daha fazla özellik eklenebilir mi ? Hatta eklenebilecek özellikler seçilebilirse daha güzel olur. Yurtiçi için isteklerimin anlamsız olduğunun farkındayım ancak yurtdışında ihtiyaç.

2 gün önce ideCAD üzerinde modellenen bir yapıyı IFC ihraç ettim. Bu modeli BIM Vision yazılımı ile açtığımda geometrisi sorunsuz görüntüledim. Ardından aynı dosyayı ideCAD'e ithal ettim ama döşemeler ve bazı elemanlar hatalı geldi. Yani ideCAD ten ihraç edilen IFC bile ideCAD e ithal edilince sorunlu geliyor.

Başka yerden alınan IFC dosyaları ise ideCAD'e aktarmak çoğu zaman hata ile sonuçlanıyor. Gerçi ben zaten başka bir yerde oluşturulmuş modeli ideCAD'e ithal edip üzerinden devam etmem ama böyle bir durum var.

IFC sistemi sözde açık kaynak ve tüm yazılımlar ortak bir dil oluştursun diye yapılmış diye biliyorum ama yazılımlar arasında uyumsuzluk var.

Benim için elzem bir özellik değil, meraktan denerken rast geldim.

Bu konuda idecad'in hakkını yiyemem. IFC henüz tam olarak oturmuş bir format değil. Dünya çapında yazılımların ifc import exportlarında bile hatalar var.

Şunu deneyin bir de sap2000 dosyasını IFC export edip Etabs ile açın. Bakalım ne olacak merak ediyorum.
yada şunu deneyin tekladan IFC export yapın sap2000 ile devam edin.

Ayrıca bim vision tarzı yazılımlar IFC dosyasını alır görüntüler. ama asıl mesele IFC dosyasını görüntülemek değil farklı disiplinlerin kendi maksadına uygun istifade etmesidir.

Şunu deneyin bir de sap2000 dosyasını IFC export edip Etabs ile açın. Bakalım ne olacak merak ediyorum.
yada şunu deneyin tekladan IFC export yapın sap2000 ile devam edin.

Ayrıca bim vision tarzı yazılımlar IFC dosyasını alır görüntüler. ama asıl mesele IFC dosyasını görüntülemek değil farklı disiplinlerin kendi maksadına uygun istifade etmesidir.
Ben de onu diyorum zaten

"ıfc sistemi sözde açık kaynak ve tüm yazılımlar ortak bir dil oluştursun diye yapılmış diye biliyorum ama yazılımlar arasında uyumsuzluk var."

Zaten başka bir yazılımda oluşturulan modeli kendi yazılıma aktarıp üzerinde devam etmem. Güvenmem.

İsmail Bey, anladığım kadarıyla idecad zaten halihazırda arka planda ana elemanların donatıları üç boyutlu çiziyor. En azından donatıların eklenmesi çok iyi olur.

Geri