V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

perde devrilme momentı kontrolu

merhabalar yapımız çalıştığımız ıdari kurumun aldığı karar nedenıyle yuksek sunek cozulmesı gerekiyor.Bodrum mevcut değildir.z+6 katlık bir yapıdır.Raporda perde devrilme kontrolunde madde 4.3.4.5 kontrolunun tablosunda toplam devrılme momentının oranının her ıkı yondede 0.40 ın üzerinde olması gerekıyor.Yapı plak döşeme olup her ıkı yöndede fazlaca perde attık.Yapıda tek kolon kalana kadar perde sayısını artırmamıza rağmen bu oranı 0.20 civarlarının üzerine çıkartamadık.
Bunun çözümü ile alakalı yardımcı olabilirsenız sevinirim.İDECAD dosyası ektedir.Teşekkür ederım

Projenizde modelleme hataları var. Öncelikle bunları düzeltiniz.
Asansör perdesini perde grubu olarak tanımlayın
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merdiven yüksekliklerinde ve bağlantılarında sorunlar var. Mervdiven mesnetlenmelerini deformasyonlardan kontrol ediniz.

Üst üste kiriş ve döşemeler tanımlanmış. Geometri kontrolünde verilen hataları düzeltiniz.
1715934456199.png

Perde grubu tanımı perde devrilme momenti kontrollerini etkiler.

1715941218320.png

TBDY 2018 4.5.3.5 maddesine göre bu tip perdeler perde grubu olarak tanımlanmalıdır.
4.5.3.7 (d) maddesinde belirtildiği üzere perde devrilme momenti hesapları için perde gurubu tanımı yapılmalıdır.
1715940215719.png

Aşağıdaki iki rapor gönderdiğiniz proje ve perde grubu yapılarak alınan raporların kıyaslamasıdır.
1715939485258.png

Yazılan diğer modelleme hataları tüm analiz sonuçlarının doğruluğu açısından düzelmeniz gerekmektedir.
Bu tip hatalar analiz modelinin hatalı kurulmasına bundan dolayı iç kuvvetlerin hatalı hesaplanarak devrilme momenti dahil tüm hesaplarda hatalara sebep olabilir.

Ekli dosyalar

• 1715940855767.png
    1715940855767.png
    29 KB · Görüntüleme: 16
su an geometrık kontrol temız durumda asansor kovası perdeyı ve merdıvenı tanımladıgımız zaman perde devrılme momentı oranı yıne yuzde 20 sevıyelerıne dayanıyor yuzde 40 ı saglamıyor.yardımcı olabılırsenız sevınırım

Ekli dosyalar

GEOMETRIK KONTROL TEMIZ ASANSOR KOVASI VE MERDIVENI EKLEDIGIMIZ ZAMAN DEVRILME MONENTI ORANI YUZDE 40 IN ALTINA DUSUYOR COZUMU OLAN YARDIMCI OLABILIR MI
öneri proje ekte.
radye, asansör perdesi düzenlendi, 6. kat duvar yükleri kaldırıldı, fiber donatı ile yarı rijit çözüm yapıldı.
merdiven mesnetlenmesi size kaldı.
1716406250588.png
1716406285420.png

Ekli dosyalar

öneri proje ekte.
radye, asansör perdesi düzenlendi, 6. kat duvar yükleri kaldırıldı, fiber donatı ile yarı rijit çözüm yapıldı.
merdiven mesnetlenmesi size kaldı.
Ekli dosyayı görüntüle 42965
Ekli dosyayı görüntüle 42966
ilginiz için tesekkur ederım öncelıkle yalnız bunda problem yok zaten asansor kovasının girince oran 0.20 lere dusuyor zaten bunu bizde cozumledık ıkıncı projeye bakabılırsenız sevınırım

Ekli dosyalar

AH IDECAD AH DİYORUM VE STAYA GECIYORUZ
Sta4cad forumunda şu bilgiyi okumuş arkadaşlar.
"Bu forum sta kullanıcılarının kendi aralarında bilgi paylaşımı yapmaları amacıyla hazırlanmıştır. Teknik destek vermek amacıyla hazırlanmamıştır"

ideCAD Forumdan biz seve seve teknik destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Ancak projenizi revize etmek idecad personelinin işi değil.

Sta4cad forumunda şu bilgiyi okumuş arkadaşlar.
"Bu forum sta kullanıcılarının kendi aralarında bilgi paylaşımı yapmaları amacıyla hazırlanmıştır. Teknik destek vermek amacıyla hazırlanmamıştır"

ideCAD Forumdan biz seve seve teknik destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Ancak projenizi revize etmek idecad personelinin işi değil.
1)sorum netti aslında söyledıklerinızin hepsını yaptım.Merak ettıgım bır soru vardı hala net cevap alamadım.Eğer sizin soylediğinz gibi olsaydı asansör cukurunu yapmadanda aynı hatayı verırdı.Radye temeli normal tanımladığımda bu sonuç 0.40 ın üzerinde fakat asansör kuyusunu tanımlamak için perdenın kotunu dusurdugumuzde perde devrılme momenti oranı 0.20 lere kadar dusuyor.SADECE ASANSÖR KUYUSUNDA BU YAŞANIYOR!!!!!!!!Soruda buydu zaten
2)Projeyi revize ettirmek istemek hakaretini size iade ediyorum.Çalışmış olduğum ilde idecad kullanıcı sayısının düşük olmasını bu tavrınızdan daha iyi anlıyorum. Tartışmaya konu olmak istemezdim ama sizi bugün çok daha iyi anladım. Saygılar

ilginiz için tesekkur ederım öncelıkle yalnız bunda problem yok zaten asansor kovasının girince oran 0.20 lere dusuyor zaten bunu bizde cozumledık ıkıncı projeye bakabılırsenız sevınırım
Merhaba;
Öncelikle İsmail beyin de söylediği gibi ideforum gönüllülük ilkesi ile kullanıcılar arasında yardımlaşma amaçlı kullanılan çok aktif bir forumdur, kıyasladığınız diğer programın forumunu biz de takip ediyoruz ve yazılanlara ayda 1 kere cevap veriyorlar o da yaptıklarının kesin doğru olduğunu söylemek için.
Eğer sorularınıza daha hızlı teknik destek almak isterseniz idecad destek portalına yazabilirsiniz.

ayrıca "ancak projenizi revize etmek idecad personelinin işi değil." bu cümlede hakaretlik bir durum ben anlamadım. siz de yanlış anladığınızı düşünseniz çok hoş olur kanaatindeyim.

Şimdi gelelim sorununuza:

projenizdeki sorun asansör kuyusunun modellenmesi ile ilgili değil. Sorun grup perde tanımlamanızla ilgili.
aşağıda ekran görüntüsünü paylaştığım asansör perdelerin tamamı grup perde tanımına dahil olmalı. sizin projenizde p23 perdesi grup tanımına dahil değil, sadece p23 perdesini grup perde tanımına dahil etmek bile sorunu çözüyor (ekran görüntüsü ikinci fotoda).

öneri olarakta p03 ve p23 perdelerini birleştirilerek tek perde olarak gruba dahil olması ve asansör kuyu tasarımında bu duruma göre yeniden gözden geçirilmesi daha doğru olacaktır. Bu durum içinde yapılacak çözümlemede perde devrilme momenti oranları yine 0,40 üzerinde çıkmaktadır.

Saygılarımla.

1716486909278.png
1716487174473.png

Merhaba;
Öncelikle İsmail beyinde söylediği gibi ideforum gönüllülük ilkesi ile kullanıcılar arasında yardımlaşma amaçlı kullanılan çok aktif bir forumdur, kıyasladığınız diğer programın forumunu bizde takip ediyoruz ve yazılanlara ayda 1 kere cevap veriyorlar o da yaptıklarının kesin doğru olduğunu söylemek için.
Eğer sorularınıza daha hızlı teknik destek almak isterseniz idecad destek portalına yazabilirsiniz.

ayrıca "ancak projenizi revize etmek idecad personelinin işi değil." bu cümlede hakaretlik bir durum ben anlamadım. sizde yanlış anladığınızı düşünseniz çok hoş olur kanaatindeyim.

Şimdi gelelim sorununuza:

projenizdeki sorun asansör kuyusunun modellenmesi ile ilgili değil. Sorun grup perde tanımlamanızla ilgili.
aşağıda ekran görüntüsünü paylaştığım asansör perdelerin tamamı grup perde tanımına dahil olmalı. sizin projenizde p23 perdesi grup tanımına dahil değil, sadece p23 perdesini grup perde tanımına dahil etmek bile sorunu çözüyor (ekran görüntüsü ikinci fotoda).

öneri olarakta p03 ve p23 perdelerini birleştirilerek tek perde olarak gruba dahil olması ve asansör kuyu tasarımında bu duruma göre yeniden gözden geçirilmesi daha doğru olacaktır. Bu durum içinde yapılacak çözümlemede perde devrilme momenti oranları yine 0,40 üzerinde çıkmaktadır.

Saygılarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 42995
Ekli dosyayı görüntüle 42996
Sevgili Basri;

Forumda gözlemlediğim üzere, bazı kullanıcılar bedava hizmet almanın peşinde. Ancak unutulmamalıdır ki danışmanlık hizmetleri bir bedel karşılığında sunulur. “Gönüllülük esasına” dayalı verilen yanıtların da bir sınırı vardır.

Senin bu mesajın da "gönüllülük esansına" dayalı olarak sunduğun ama enikonu bir proje danışmanlığı hizmetidir. Foruma yazan soru soran meslektaşlarımızın bazıları maalesef danışmanlığın bir bedeli olabileceğini düşünmüyor.

Teknik konularda yardım isteyen meslektaşlarımızın, danışmanlık hizmetlerinin bir emek ve bilgi gerektirdiğini anlamaları önemlidir. Bir başkasının zamanını ve bilgisini talep ederken, üsluba dikkat edilmesi gerekir.

Örneğin bir başka başlıkta Nmax sorunu ile ilgili, nasıl çözüleceğine dair bir çok destek geldi , kirişin kolon gibi nasıl hesaplanacağını örnek el hesabı yapılmasını içeren doküman da paylaşıldı. Ama meslektaşımız sağ olsun yazmaya devam ediyor, bir "gönüllünün" hesabı yapıp "al sonuç bu kullanın" demesini bekliyor.

Umarım hep birlikte daha saygılı ve bilinçli bir şekilde yardımlaşabiliriz.

Geri