V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Radye Döşeme Ağ Oluşturulamıyor Hatası

Merhabalar. Ekteki sistemde radyeyi dış konturdan 100 cm çıkınca "RD07" 'DE "2. BODRUM" İÇİN AĞ OLUŞTURULAMIYOR" hatası veriyor, 105 yapınca hata vermiyor. 100'ü denemek istiyorum çünkü 105 de çıkan gerilme değeri fazla geliyor.

Bu arada forumda arama yaptım konuyla ilgili, benzer bir konu var ama tam uyuşmuyor benim sorunumla.

Acilen cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Re: Radye Döşeme Ağ Oluşturulamıyor Hatası???

Merhaba,

Analiz ayarlarında Radye temel bağlantı yöntemi olarak, Direk Bağlantı Opsiyonu seçili iken veya Bağlantı Bölgesini Büyült opsiyonunda 0.35 h oranını kullanarak analiz yapabiliyorsunuz.
0.5h oranı kullanıldığında radye temelin sonlu eleman ağı oluşturulamıyor.

Ekli dosyalar

• rd.png
    rd.png
    62.8 KB · Görüntüleme: 4,040

Teşekkür ederim. Sorun çözüldü dediğiniz şekilde.

Fakat sebebi nedir bu hatanın? Yazılımsal bir sorun mu?

celikbey":11qfi35d' Alıntı:
Teşekkür ederim. Sorun çözüldü dediğiniz şekilde.

Fakat sebebi nedir bu hatanın? Yazılımsal bir sorun mu?

Projenizi incelenmek üzere yazılım bölümüne iletiyorum. Veri girişinizde sorun yok, yazılımsal bir sorun gibi görülüyor.

Merhabalar, radye temelde ağ oluşturulamıyor hatası alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhabalar, radye temelde ağ oluşturulamıyor hatası alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba. Geometrik kontrol yaptırın. Ben yaptırdığımda 43 tane hata verdi. Sizin dediğiniz durum "42." numaralı hatadan kaynaklanabiliyor olabilir. İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

• Hatalar.png
    Hatalar.png
    62.4 KB · Görüntüleme: 12
Ustun kullanıcımızın yazdığı gibi sorun geometri kontrolündeki 42 nolu hatadan kaynaklanıyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1732519536217.png

RDB01 objesi hatalı olarak tanımlanmış ve planda görülemiyor.
42 nolu hatayı tıklayarak seçin. "Obje seç" komutuna tıklayın. geometri kontrolü diyaloğunu kapatın.
Klavyede "delete" tuşuna basarak seçili objeleri silebilirsiniz.
Analiz yapabilirsiniz.

Geri