V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

V10.94 ile v11 nonlinear analiz farki

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tayfuner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu kadar fark çıkmaması lazım. Hatalı giriş olmuş olabilir. Projenizi eklerseniz inceleriz.
Ünver bey data üzerinde hiç oynamadan 11.14 versiyonda açtım ve nonlineer analiz dedim ve sonuç çok farklı çıktı bende şaşırdım
Yapı hakkında bilgi isterseniz. Yapı 2023 yılında yapıldı aslında bodrumsuz olması gerekirken mal sahibi projesinde değişiklik istemiş ve bu data mühendis tarafından hazırlanıp yapı sahibine verilmiş yerinde buna uygun olarak yapılmış. 3 katlı bir yapıda göçme çıkması beni şaşırttı

Son düzenleme:
Sorunuza aynı yanıt teknik destek portalından da verilmiştir.

v11 de itme analizi değerlendirmesinde bu duruma neden olabilecek bir değişiklik yapıldı. 15.8.4 ( c ) maddesi gereği belirgin hasar sınırını aşmış elemanların kesme kuvvetine katkısının %30 dan fazla olmaması gerekiyor.

1739270476055.png

Projenizde belirgin hasar sınırını aşan elemanlar oldukça düşük oranda kalmışlar ve neredeyse hiç hasar yok diyebiliriz. Bunun için bazı ayarlar uygulayabilirsiniz.

Tüm kolonlarda plastik mafsal noktalarını “temiz açıklığa göre oluştur” komutunu kullanarak tanımlayabilirsiniz. Kolon plastik mafsalları kirişlerin altında oluşacak şekilde konumlandırılır.

1739270506529.png

İterasyon düzeyini artırabilirsiniz. İtme analizi iterasyon düzeyini arttırmak daha hassas bir çözüm yapılmasını sağlayacağından sınırda kalmış elemanlarda daha olumlu sonuçlar verecektir.

Sizin projenizde tüm kolonlarda “temiz açıklığa göre oluştur” komutu işaretli olup itme analizi iterasyon düzeyi 4 veya 5 olduğunda sonuç kontrollü hasar olmaktadır ve 10.94 ile tutarlı sonuçlar vermektedir.

Saygılarımla…

Geri