V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Ara kotta asansör için döşemeyi nasıl çizeceğim?

Merhaba, projemde ara kotta asansör döşemesi çizmem gerekiyor. Kontur seçerek döşeme oluşturmaya çalışıyorum fakat kirişe denk gelen kısmı çizilemiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İde dosyasını ve çizmem gereken yeri buraya ekledim.

Şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • ara kotta asansör sehpası.cde
    ara kotta asansör sehpası.cde
    6.8 MB · Görüntüleme: 2
  • Ekran görüntüsü 2025-03-11 145128.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-11 145128.png
    258.9 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran görüntüsü 2025-03-11 145859.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-11 145859.png
    36.1 KB · Görüntüleme: 8
Döşemenin ön ucuna -150 kotunda subasman perdesi tanımlanabilir.
Döşeme tanımlanmadan önce ayarlarında kotu "-150" olarak değiştirin ve döşemeyi tanımlayın.
1741696279440.png
Geometri kontrolünde hatalı döşeme kotu verilen döşemeyi silin. Kot ayarlarının yaptıktan sonra tekrar tanımlayın.

Kirişin düğüm noktaları kullanılarak aynı koordinata döşeme kenarı çizemezsiniz.
Perde çizmeden döşeme kenarı ile çizmek istiyorsanız. Döşeme kenarı objesini 1-2 cm içeriden çizin. Kiriş düğüm noktalarını kullanmayın.
Bu durumda oluşan geometri kontrolü hatasını dikkate almayınız.

1741696571553.png
 
Düzenleme.pngDeğerli meslektaşım, kendime göre gördüğüm birkaç konuyu müsadenizle paylaşmak isterim.K16 kirişi B aksı hizasında sol mutfak duvarına,s07 kolonu soluna alınmalı ve s02 kolonu k03 kirişi çalışma yönü ile sağındaki 1 aksı hizası çerçeve yönü Y-Y yönünde ve S03 kolonu y yönünde kısa doğrultuda ve mimari yönden gördüğüm sıkıntısı da yok,yani demekistediğim S02 kolonunun yönünü diğer X-X yönüne çevirseniz daha iyi olacağı kanatindeyim.Söylediklerim tavsiye niyetindedir.Teşekkür ediyorum.
 
Merhaba, projemde ara kotta asansör döşemesi çizmem gerekiyor. Kontur seçerek döşeme oluşturmaya çalışıyorum fakat kirişe denk gelen kısmı çizilemiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İde dosyasını ve çizmem gereken yeri buraya ekledim.

Şimdiden teşekkürler.
ben de tam böyle tek bodrumlu bir yapıda kuyusuz ara kotta asansör sehpası çizmek istedim ancak bu ne kadar sağlıklı bilemedim. temele oturmayıp döşemeye oturmasına ikna oldunuz mu? ne düşünüyorsunuz?
 
Geri
Üst