V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Döşeme hesap aksı tanımlama

burakakcam14

Etkin Üye
Merhabalar sayın yetkililer ve değerli forumcular, çatı döşememde ortada bir kapak için boşluk var ve haliyle donatıların kesilip kullanılması gerekecek ve tam haliyle çıktı alırsam metraj tablosunu vs de düzenlemem gerekecek. Ben çıktıyı olduğu gibi kullanmayı hayal ediyorum. Bunun için aklıma bir yöntem geldi ve boşluğun etrafına 8 tane aks tanımladım. Acaba doğru mu yaptım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1745328650391.png

boşluğun etrafına 8 tane aks tanımladım. Acaba doğru mu yaptım?
Evet yöntem doğru.
hesap aksı ve çalışma mesafelerinin tanımlanmasında bir sorun gözükmüyor.
Boşluk çevresinde ilave olarak 7.11.6 maddesine uygun olarak yırtık donatısı detayının verilmesi gerekir.

Boşluk ile kesilen hesap akslarında donatı tipi olarak "Düz + pilye" yerine "Üstte + altta üst düz donatı" seçilmesi uygun olur.

sorun gözükmüyor
Yasin bey teşekkürler, analiz sonucunda da bir problem çıkmadı ancak her bir aksa dair kalınlık kontrolü satırlarını göremedim o bi şüphelendirmişti. Örneğin; başka bir döşemede perdeye aktarma yapmak için eksenine dik ayrı bir aks ile alt+düz fazla donatı verdim ve buna dair bir kalınlık kontrolü yaptı. Ama çizimde bir destek sağladı donatı düzenlemekten kurtardı beni.
yırtık donatısı
80/80 bir boşluğum var, haklısınız, nispeten büyük ama yeri gelmişken sorayım dedim: "büyük olan boşluk" tanımının bir sınırı var mı yoksa mühendislik öngörüsü mü konuşmalı?
şöyle bir bant kiriş geçtim dediğiniz gibi. döşeme kalınlığının 3 katı gibi düşündüm genişliğine ama emin olamadım.
1745333994465.png
Boşluk ile kesilen hesap akslarında
yani kiriş dibinde olmaz da doğrultunun ortasında olursa mı çift donatı kullanmak lazım? yazılım düz+pilye çözümünde bir uyarı vermedi. ama en sağlıklı veri için analiz ve tasarım görüntüleme döşeme sonuçları betonarme zarfı kısmından mı tahkik etmek lazım?

Son düzenleme:
Geri