V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

çelik çizimi oluşturma

nevaproje

Yeni Üye
iyi çalışmalar
resimde görünen karmaşanın sebebi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• e5802.png
    e5802.png
    64.4 KB · Görüntüleme: 47
bu arada resimde paylaştığım durum sadece bir çizim karmaşası değil metraj ve tablolara da yanıysan bir durum. yani o kadar sayıda plaka varmış gibi eleman çizimlerini oluşturuyor.

Resim konusuna bir yorum yapamam ancak çelik yapınızda imalat modeli ile analiz modeliniz arasında uyumsuzluk var. Uç serbestlikleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

bu arada resimde paylaştığım durum sadece bir çizim karmaşası değil metraj ve tablolara da yanıysan bir durum. yani o kadar sayıda plaka varmış gibi eleman çizimlerini oluşturuyor.
Birleşimlerin tamamı üst üste çok defa tanımlanmış. Birleşimin üzerine gelip sağ tuş menüyü açıp "hepsini seç" butonuna bastığınızda oluşan birleşim sayısının çok fazla olduğu görülmektedir.

1745575659256.png

Bu durumun nasıl oluştuğunu mümkünse kullandığınız tüm komutlarla yazmak yardımcı olmamı sağlayacaktır. Bunun dışında tüm birleşimleri silip tekrardan bir adet birleşim tanımlarsanız çizimler ve metraj beklediğiniz gibi çıkacaktır.

Saygılarımla...

bunun nasıl olduğu konusunda en ufak bir fikrim yok. çakışma kontrolünde göstermesi gerekir miydi bilmiyorum ama orada da bir hata vermedi. kat kopyalama yaptığım için mi oldu acaba. ben dedikleriniz doğrultusunda kontrollerimi yapayım. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

bunun nasıl olduğu konusunda en ufak bir fikrim yok. çakışma kontrolünde göstermesi gerekir miydi bilmiyorum ama orada da bir hata vermedi. kat kopyalama yaptığım için mi oldu acaba. ben dedikleriniz doğrultusunda kontrollerimi yapayım. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

Çakışma kontrollerinde bu durum gösterilir. İki birleşimin üst üste olduğu bilgisi verilir.

1745589270158.png

Kat kopyalama sebebi ile oluşan üst üste birleşim modellenmesi durumu için notumu aldım. Gereken çalışma yapılacaktır.

Saygılarımla...

Oğuzcan bey,
paylaştığım projede analiz yapmadan önce çakışma kontrolü yaptığımı ve çakışan eleman olmadığını çok net hatırlıyorum. dolayısıyla kat kopyalamak ile ilgili olmayabilir. şuan çakışma kontrolü yapınca sizinle aynı sonucu aldım. ama analizden önce kesinlikle yoktu. sonrasında da tekrar çakışma kontrolü yapmak doğrusu aklıma gelmedi.
bir de deneme amaçlı forumda daha önce paylaşılmış 10 katlı projede çakışma kontrolü yaptım. ( ekte paylaştığım resim) bir çok elemanda çakışma olduğu halde, çizim aldığımda herhangi bir sorun yaşamadım.
MİRALAY beyin tavsiyesi üzerine uç serbestlikleri gözden geçireyim diyorum ama bunu da program otomatik yapıyor diye biliyorum.
sonuç olarak tamamen silip yeniden düzenleyeyim. tavsiyelerinizi dikkate alarak.
SAYGILARIMLA

Ekli dosyalar

• 10 katlı.png
    10 katlı.png
    277.5 KB · Görüntüleme: 9
  • 10 katlı.png
    10 katlı.png
    277.5 KB · Görüntüleme: 9
Geri