Merhaba Nihan Hanım;
Bu konuda bende kendi fikrimi belirtmek istedim.
Mühendis olarak ben kendi kararlarımı kendim vermek istiyorum, bu konu özelinde anlatmak gerekirse çapraz uç plakasının hangi profil yada hangi bağlantı plakası ile etkileşime girmesine kendim karar vermek istiyorum.
Bu ve benzer konulara yazılım karar verdiğinde bizim elimiz kolumuz bağlanıyor ve programın operatörü gibi oluyoruz.
Çapraz uç bağlantısı yada diğer bağlantılar oluşturulurken diğer bağlantı plakasının etkileşime gireceğinin seçilebilir olması gerekir. Bu doğrultuda bir düzenleme acilen bekliyoruz.
Bazen de tadilat projelerimizi yeni versiyonda açtığımızda bütün bağlantılar kafasına göre etkileşime girmiş oluyor ve tadilata yeni versiyonla devam imkanımız ortadan kalkıyor.
Yazılım bizi uyarabilir, yönlendirebilir ama nihai kararları mühendis olarak bizim vermemiz gerekir.
Saygılarımla.
Merhaba
Öncelikle yaşadığınız bu durumu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. ideCAD olarak kullanıcılarımızdan gelen tüm geri bildirimleri büyük bir dikkatle değerlendiriyor ve geliştirme süreçlerimize entegre ediyoruz.
Bahsettiğiniz gibi, mühendislik kararlarının mühendis tarafından verilmesi gerektiği görüşünü tamamen paylaşıyoruz. Yazılımın öneride bulunması, yönlendirmesi veya otomatik önerilerde bulunması önemli olsa da; son kararın kullanıcıya bırakılması, mühendislik kontrolünün korunması açısından büyük önem taşımaktadır.
Çapraz uç plakası gibi birleşim detaylarında, hangi elemanların etkileşime gireceğini kullanıcının seçebilmesine imkân tanıyan esnek bir sistemin geliştirilmesi yönündeki ihtiyacınızı not ettik. Bu konudaki beklentinizi anlıyor ve önem veriyoruz. Talebiniz, ilgili geliştirme ekiplerine iletilmiştir. Gerekli AR-GE çalışmalarının ardından sonraki sürümlerde bu yönde iyileştirmelerin yapılması planlanacaktır.
Ayrıca, mevcut projelerin yeni versiyonlarda açıldığında birleşimlerin otomatik olarak farklı şekilde oluşturulması gibi durumlar için, kullanıcıya projeyi açarken birleşim etkileşimlerinin varsayılan mı yoksa önceki sürüme sadık kalınarak mı güncelleneceğine dair seçenek sunulması da değerlendirilecek öneriler arasına alınmıştır.
Programın temel yaklaşımı, sizi bir operatör gibi kullanmak değil; mühendislik kararlarını alırken size zaman kazandıracak, analiz ve detaylandırma süreçlerini destekleyecek akıllı bir yardımcı olmaktır. Bu çerçevede, hem kullanım özgürlüğünüzü hem de detay üzerindeki hakimiyetinizi artırmak adına gereken geliştirmeleri sürdürüyoruz
Tekrar teşekkür eder, değerli katkılarınızı her zaman beklediğimizi belirtmek isteriz.