Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

çapraz uç birleşimleri etkileşimi

merhabalar, V10 ile ekteki ilk görseldeki gibi çapraz uç birleşimlerini (berkitme, taban levhası, vs ile) etkileşimsiz tanımlayabiliyorken V11 ile yapamıyorum; ikinci görselde görüleceği üzere diğer levhalar (berkitme, taban levhası, vs) ile kaynaklı birleşim oluşturuyor. kaçıklık versem de uç birleşimini uzatıyor ve yine olmuyor. etkileşimsiz nasıl tanımlayabilirim (ya da etkileşimli olmak zorunda mı)? konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. herkese iyi çalışmalar dilerim..

Ekli dosyalar

• V10 birleşim.png
    V10 birleşim.png
    542.4 KB · Görüntüleme: 30
  • V11 birleşim.png
    V11 birleşim.png
    577.8 KB · Görüntüleme: 32
ideCAD V11 sürümü ile birlikte, birleşim modellemelerinde önemli geliştirmeler yapılmıştır. Özellikle V11 ile oluşturulan etkileşimli birleşimler, taşıyıcı sistem güvenliği açısından daha güvenli sonuçlar vermektedir. Özellikle çapraz elemanların ilettiği eksenel kuvvetlerin yüksek olduğu durumlarda, bayrak levhasının yalnızca kiriş gövdesine kaynaklanması, gövde üzerinde gerilme yığılmalarına neden olabilir ve bu durum yapısal açıdan istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, V11 ile gelen varsayılan etkileşimli birleşim yaklaşımı, daha güvenli bir çözüm olarak değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda, etkileşimsiz birleşim talebinizin gerekçesini paylaşabilir misiniz? Eğer özel bir durum (örneğin geometrik çakışma veya imalat kısıtı) söz konusuysa, neler yapabiliriz değerlendirebiliriz.

etkileşimli birleşimler ebetteki sistem güvenliği açısından daha olumlu sonuçlar verecektir fakat etkileşimli birleşimlerin yine de opsiyonel tanımlanabilmesi kanısındayım (çapraz elemanların ilettiği eksenel kuvvetlerin yüksek olması, vs.. gibi durumlarda). aksi halde geometri çakışmaları, bayrak levhasının gereksiz şekilde büyümesi, bilhassa bulonlu sistemlerde bulon eksiltmek zorunda kalmak gibi sonuçlar doğurmaktadır. ideCAd kullanıcısı olarak başka herhangi bir programa gereksinim duymadan imalat detaylarını en sağlıklı şekilde oluşturmak istiyorum. konuya gösterdiğiniz alakadan ötürü tekrar teşekkür ederim.

ideCAD V11 sürümü ile birlikte, birleşim modellemelerinde önemli geliştirmeler yapılmıştır. Özellikle V11 ile oluşturulan etkileşimli birleşimler, taşıyıcı sistem güvenliği açısından daha güvenli sonuçlar vermektedir. Özellikle çapraz elemanların ilettiği eksenel kuvvetlerin yüksek olduğu durumlarda, bayrak levhasının yalnızca kiriş gövdesine kaynaklanması, gövde üzerinde gerilme yığılmalarına neden olabilir ve bu durum yapısal açıdan istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, V11 ile gelen varsayılan etkileşimli birleşim yaklaşımı, daha güvenli bir çözüm olarak değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda, etkileşimsiz birleşim talebinizin gerekçesini paylaşabilir misiniz? Eğer özel bir durum (örneğin geometrik çakışma veya imalat kısıtı) söz konusuysa, neler yapabiliriz değerlendirebiliriz.
Merhaba Nihan Hanım;

Bu konuda bende kendi fikrimi belirtmek istedim.

Mühendis olarak ben kendi kararlarımı kendim vermek istiyorum, bu konu özelinde anlatmak gerekirse çapraz uç plakasının hangi profil yada hangi bağlantı plakası ile etkileşime girmesine kendim karar vermek istiyorum.

Bu ve benzer konulara yazılım karar verdiğinde bizim elimiz kolumuz bağlanıyor ve programın operatörü gibi oluyoruz.

Çapraz uç bağlantısı yada diğer bağlantılar oluşturulurken diğer bağlantı plakasının etkileşime gireceğinin seçilebilir olması gerekir. Bu doğrultuda bir düzenleme acilen bekliyoruz.

Bazen de tadilat projelerimizi yeni versiyonda açtığımızda bütün bağlantılar kafasına göre etkileşime girmiş oluyor ve tadilata yeni versiyonla devam imkanımız ortadan kalkıyor.

Yazılım bizi uyarabilir, yönlendirebilir ama nihai kararları mühendis olarak bizim vermemiz gerekir.

Saygılarımla.

Merhaba Nihan Hanım;

Mühendis olarak ben kendi kararlarımı kendim vermek istiyorum, bu konu özelinde anlatmak gerekirse çapraz uç plakasının hangi profil yada hangi bağlantı plakası ile etkileşime girmesine kendim karar vermek istiyorum.

Bu ve benzer konulara yazılım karar verdiğinde bizim elimiz kolumuz bağlanıyor ve programın operatörü gibi oluyoruz.

Çapraz uç bağlantısı yada diğer bağlantılar oluşturulurken diğer bağlantı plakasının etkileşime gireceğinin seçilebilir olması gerekir. Bu doğrultuda bir düzenleme acilen bekliyoruz.

Bazen de tadilat projelerimizi yeni versiyonda açtığımızda bütün bağlantılar kafasına göre etkileşime girmiş oluyor ve tadilata yeni versiyonla devam imkanımız ortadan kalkıyor.

Yazılım bizi uyarabilir, yönlendirebilir ama nihai kararları mühendis olarak bizim vermemiz gerekir.

Saygılarımla.
yazılanlara katılıyorum ve yeri gelmişken bir eklemede ben yapmak isterim. Artık kendi tasarımımız olan birleşimleri ,değişik geometri plakalar farklı bulon yerleşimleri vb. de program içerisinde en azından konstrüktif olarak tanımlama olanağı getirilmeli diye düşünüyorum. sürekli program kalabalığından kurtulmak çok iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Bu durumu yaşadığınız proje dosyasını bizimle paylaşırsanız projeniz üzerinden destek olabiliriz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Tekrar Merhaba Nihan hanım;

Örnek olması açısından ekte daha önce yaptığımız projeyi paylaşıyorum, iki bağlantı arasında nasıl davranılması gerektiğine bizim karar verebilmemiz gerekir.

Saygılarımla.

MESNET BAĞLANTISI.pngKÖŞE BAĞLANTISI.png

Ekli dosyalar

Merhaba Nihan Hanım;

Saygılarımla.

Merhaba
Öncelikle yaşadığınız bu durumu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. ideCAD olarak kullanıcılarımızdan gelen tüm geri bildirimleri büyük bir dikkatle değerlendiriyor ve geliştirme süreçlerimize entegre ediyoruz.
Bahsettiğiniz gibi, mühendislik kararlarının mühendis tarafından verilmesi gerektiği görüşünü tamamen paylaşıyoruz. Yazılımın öneride bulunması, yönlendirmesi veya otomatik önerilerde bulunması önemli olsa da; son kararın kullanıcıya bırakılması, mühendislik kontrolünün korunması açısından büyük önem taşımaktadır.
Çapraz uç plakası gibi birleşim detaylarında, hangi elemanların etkileşime gireceğini kullanıcının seçebilmesine imkân tanıyan esnek bir sistemin geliştirilmesi yönündeki ihtiyacınızı not ettik. Bu konudaki beklentinizi anlıyor ve önem veriyoruz. Talebiniz, ilgili geliştirme ekiplerine iletilmiştir. Gerekli AR-GE çalışmalarının ardından sonraki sürümlerde bu yönde iyileştirmelerin yapılması planlanacaktır.
Ayrıca, mevcut projelerin yeni versiyonlarda açıldığında birleşimlerin otomatik olarak farklı şekilde oluşturulması gibi durumlar için, kullanıcıya projeyi açarken birleşim etkileşimlerinin varsayılan mı yoksa önceki sürüme sadık kalınarak mı güncelleneceğine dair seçenek sunulması da değerlendirilecek öneriler arasına alınmıştır.
Programın temel yaklaşımı, sizi bir operatör gibi kullanmak değil; mühendislik kararlarını alırken size zaman kazandıracak, analiz ve detaylandırma süreçlerini destekleyecek akıllı bir yardımcı olmaktır. Bu çerçevede, hem kullanım özgürlüğünüzü hem de detay üzerindeki hakimiyetinizi artırmak adına gereken geliştirmeleri sürdürüyoruz

Tekrar teşekkür eder, değerli katkılarınızı her zaman beklediğimizi belirtmek isteriz.

Nihan Hanım, konuya gösterdiğiniz hassasiyet için çok teşekkür ederiz. en kısa zamanda çözüm üretilmesi, devam eden projelerimiz açısından önem arzetmektedir. iyi çalışmalar dilerim, saygılarımla..

Geri