V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

KAT ÖTELEMESİ

alperht

Yeni Üye
Değerli meslektaşlarım , projede öteleme hatası kısmında tıkandım daha fazla ilerlemiyorum , özet olarak şu şekilde ;
Data-1 çözümünde öteleme hatası + yandan basit 3 adet hata vermekte , rijitliği arttırmak adına asansör kenarını U perde tasarımına dönüştürdüğümde (Data-2) raporda öteleme değeri <0.0008 olmasına rağmen "x" göstererek hata veriyor ve ektradan bir sürü absürt hata veriyor , ayrıca u perde değerleri de karmaşık ve hatalı geliyor.
Teknik bir hata olmustur belki diye sıfırdan çizdim projeyi fakat durum aynı , durumu karşılaştırabilmeniz için U perdesiz ve perdeli olmak üzere iki dosyayıda ekledim.Değerli fikir ve görüşlerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunan bir proje için, taşıyıcı sisteminiz dengesiz ve düzensiz, perdeler son derece yetersiz, Y yönünde neden hiç perdeniz yok, kolonlar çok narin, çıkmalar güçlü, bu sistemin çalışması zaten şaşırtıcı olurdu, lütfen, mimari tasarımda dahil, taşıyıcı sistemi sil baştan kurun, olabildiği kadar dış akslarda her iki yönde de perdeleri yoğunlaştırın, kolonları güçlü yapın , fay hattının tam kırmızı bölgesinde olan yapı bu kadar zorlama mimari tasarım, ve statik taşıyıcı sistem ile kurulmamalı,

Değerli meslektaşlarım , projede öteleme hatası kısmında tıkandım daha fazla ilerlemiyorum , özet olarak şu şekilde ;
Data-1 çözümünde öteleme hatası + yandan basit 3 adet hata vermekte , rijitliği arttırmak adına asansör kenarını U perde tasarımına dönüştürdüğümde (Data-2) raporda öteleme değeri <0.0008 olmasına rağmen "x" göstererek hata veriyor ve ektradan bir sürü absürt hata veriyor , ayrıca u perde değerleri de karmaşık ve hatalı geliyor.
Teknik bir hata olmustur belki diye sıfırdan çizdim projeyi fakat durum aynı , durumu karşılaştırabilmeniz için U perdesiz ve perdeli olmak üzere iki dosyayıda ekledim.Değerli fikir ve görüşlerinizi bekliyorum
1752315447057.png

+5 eksantriste için değer 0.008 in üstünde, yalnızca -5 lik kısma bakmışsınız.

Son düzenleme:
Geri