V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiriş-Kolon kenetlenme boyu koşulu hatası ve kolon-kiriş bölgesi kesme güvenliği hatası alıyorum.

Merhabalar, kendi yaşayacağım ev olan projemde kiriş-kolon kenetlenme boyu koşulu hatası ve kolon-kiriş bölgesi kesme güvenliği hatası alıyorum. Kesitleri büyüttüm, donatılarda revize yaptım ama hataları bir türlü aşamadım. ilgili dosya için mimari ve statik we transfer linkini koydum Ayrıca projemde gördüğünüz hatalı tasarım vs. durumları bir uzman gözüyle inceleme şansınız olur mu?
Herkese iyi çalışmalar dilerim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Modelle önerilerim;
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--zemin kat yüksekliği 4,75 m olduğundan kolon dar kenarlarını katlarda 4,75/10=~0,45'm den az yapmayınız,
--zemin katta işaretli kirişi bölüp kolon ucuna mesnetleyiniz,
1752582947024.png

eki ilgili projeye genel bir yorumunuz var mıdır, çerçeve sistem vs. hakkında?
Yorumum;
tdy 2018 yönetmeliğinde asmolen döşemeli yapılar için cezalandırıcı hükümler getirdiler,
Kaset döşemeli ve mantar döşemeli yapılar içinde olmalı idi, ben bunun için öneri olarak bodrum üzeri iki döşemeden fazla asmolen, kaset ve mantar döşeme yapmayın diye yazıyorum,
Projenizde kolon dar kenarlarını 45 cm'den az yapmayınız.
Bu hesap yönetmeliği göre kurtarsa dahi, her iki yönde perde ilave etmek daha iyi olur.
Merdiven çevresindeki kirişleri ve zemin kat tavanı dış akslardaki kirişleri 25/50 yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri