V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

sistem perdesi subasman perdesi düğüm noktası

MuzafferElvan

Yeni Üye
150-25'lik sistem perdesin de subasman perdesi sistem perdesinin düğüm noktasına bağlanıyor. kalıp planı olarak açtığımda da aynı durumla karşılaşıyorum bir sorun var gibi geldi. Bunun çözümünü ayrıntılı bir şekilde öğrenmek istiyorum.

Bir de p18 ve p08 de bulunan subasman perdesinin altındaki sürekli temeller, sürekli temele bağlanıyor bu olayın bir sağlıksız yanı var mı. Bir yerde bu tarzı bi yazı okumuştum. doğruluğunu veya yanlışlığın teyit edebilir misiniz.

Ekli dosyalar

150-25'lik sistem perdesin de subasman perdesi sistem perdesinin düğüm noktasına bağlanıyor. kalıp planı olarak açtığımda da aynı durumla karşılaşıyorum bir sorun var gibi geldi. Bunun çözümünü ayrıntılı bir şekilde öğrenmek istiyorum.

Perdeler kesişim olarak trimlenir, subasman ve sistem perdesini farklı renkte yaptığınız fark ediliyor. Modelleme açısından sorun teşkil etmez.
Kalıp planlarında tarama ve perde kontrunun düzeltilmesi uygun olur.
1753181199575.png

Donatı çizimlerinde sorun yoktur
1753181319828.png

Bir de p18 ve p08 de bulunan subasman perdesinin altındaki sürekli temeller, sürekli temele bağlanıyor bu olayın bir sağlıksız yanı var mı. Bir yerde bu tarzı bi yazı okumuştum. doğruluğunu veya yanlışlığın teyit edebilir misiniz.
ideCAD programında sürekli temeller başka bir sürekli temele saplama olarak bağlanabilir fakat istenen bir durum değildir.

Perde aksında çizilen sürekli temel düğüm noktaları, perde düğüm noktalarına bağlanmalıdır
Kolona bağlanan sürekli temellerin düğüm noktaları kolon içinde kalmalıdır.
Sürekli temel kaçıklık verilerek istenen konumda çizilebilir.
1753181427417.png

1753181586289.png

Geri