V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Analiz esnasında hız farkı oluşturan ayarlar

İdecad analiz süresinin daha kısa sürmesi için bilgisayarlarımızda hangi ayarları yapmamız gerekir? 6,5-7 dakika süren bir analiz daha düşük özellikli bir bilgisayarda 30-35 sn sürdüğünü gördüm. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yardım ve forum sayfalarını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
sormak istediğim idecad programının ayarlarıyla ilgili değildi. İdecad program yapımcısı olarak sürekli başınıza geldiği için bilgisayarla ilgili hangi ayarları yapmam gerekir diye sormak istemiştim.

6,5-7 dakika süren bir analiz daha düşük özellikli bir bilgisayarda 30-35 sn sürdüğünü gördüm
Bu 2 bilgisayarın özellikleri nedir (Tam işlemci modeli ve RAM miktarları?)
Aynı proje desyasını mı açıp mı analiz yaptınız 2 bilgisayarda? Dosyayı buraya eklerseniz biz de kendi bilgisayarlarımızdaki süreye bakarız, bir fikir verir belki.
Bu kadar büyük süre farkı, herhangi bir bilgisayar ayarından çıkmaz, bilgisayarınızda başka bir sorun (ısınma problemi, virüs vs) olabilir.

Bu 2 bilgisayarın özellikleri nedir (Tam işlemci modeli ve RAM miktarları?)
Aynı proje desyasını mı açıp mı analiz yaptınız 2 bilgisayarda? Dosyayı buraya eklerseniz biz de kendi bilgisayarlarımızdaki süreye bakarız, bir fikir verir belki.
Bu kadar büyük süre farkı, herhangi bir bilgisayar ayarından çıkmaz, bilgisayarınızda başka bir sorun (ısınma problemi, virüs vs) olabilir.
i7-7.nesil 16 gb ram
i9-14. nesil 96 gb ram
i9 olan daha uzun sürede analiz yapıyor.

Eğer bu 2 bilgisayarda birebir aynı proje dosyasını açıp analiz yapıyorsanız bence i9'da soğutma problemi/arıza vs vardır. Çok anormal bir durum.

İki bilgisayarda da aynı proje üzerinden analiz yapıp sonuçları paylaşır mısınız.
Projeyi eklerseniz biz de kendi bilgisayarlarımızda test edebiliriz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri