V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Zemin taşıma gücü çok düşük

Zemin taşıma gücü çok düşük olduğu için ve iki tarafta dilatasyon olduğu için ampatman veremedim. Birkaç hata daha var ne yapabiliriz?
Modelle önerilerim;
--zd zeminde yatak katsayı ve zemin taşıma gücü bu kadar düşük olmaması lazım, kontrol ediniz,
--radye temel üzerindeki dolgu ağırlığını ekleyiniz,
--su basman katını, kat olarak modelleyecekseniz aralara su basman perdeler (veya kirişler) girip döşeme ilave ediniz, 4.8.5.1. İşaretleyiniz,
--su basman katını kat olarak modellemeyecekseniz bu katı silip, su basman perdelerini üst kattan giriniz,
--2. kat tavanındaki duvar yüklerini kaldırabilirsiniz,
--kirişleri perdenin ön ucuna birleştiriniz,
--kirişten konsol yapmayınız,
--iç kirişleri 25/50 yapamıyorsanız dış aks kirişlerini yapınız,
--fiber model işaretleyiniz.
1755693419573.png

Modelle önerilerim;
--zd zeminde yatak katsayı ve zemin taşıma gücü bu kadar düşük olmaması lazım, kontrol ediniz,
--radye temel üzerindeki dolgu ağırlığını ekleyiniz,
--su basman katını, kat olarak modelleyecekseniz aralara su basman perdeler (veya kirişler) girip döşeme ilave ediniz, 4.8.5.1. İşaretleyiniz,
--su basman katını kat olarak modellemeyecekseniz bu katı silip, su basman perdelerini üst kattan giriniz,
--2. kat tavanındaki duvar yüklerini kaldırabilirsiniz,
--kirişleri perdenin ön ucuna birleştiriniz,
--kirişten konsol yapmayınız,
--iç kirişleri 25/50 yapamıyorsanız dış aks kirişlerini yapınız,
--fiber model işaretleyiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 54259
teşekkür ederim , bunları düzeltmeye çalışacağım. Jeoloji mühendisinden zemin iyileştirilmesi yapıldıktan sonraki raporu istedim. Bana aynı değerler olacak dedi. Zemin iyileştirilmesi yapılacak yerde, tasarım yaparken iyileştirme yapılmış halini girmemiz gerekiyor değil mi?

Geri