V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Hesap Raporunda Radye Zımbalama Kontrolü Gözükmüyor

Seçmeli raporlarda radye zımbalama kontrolü tiki işareti olmasına rağmen hesap raporunda gözükmüyor. Yeni güncelleme ile beraber 11.18 sürümünden dolayı Nervür / Asmolen dişleri kaset olarak algılıyor program. Obje kontrolünde kaset tipik diş hatası veriyor. Halbuki kaset değil nervür döşeme çizmiştim.
Diğeri pek problem değil ama zımbalama kontrolünü nasıl alabilirim? Proje dosyamı ve raporumu ekte koydum.

Ekli dosyalar

Projenizde subasman perdeleri olduğu için tüm perde ve kolonlar subasman perdeleri ile birbirine bağlı bu durumda otomatik olarak zımbalama kontrolü yapılmaz.
1758029003228.png

Kolon ve perdelerde aşağıdaki opsiyonu aktif yapın ve tekrar analiz yapınız. Zımbalama kontrollerini raporlarda görebilirsiniz.
1758028963185.png

Yeni güncelleme ile beraber 11.18 sürümünden dolayı Nervür / Asmolen dişleri kaset olarak algılıyor program. Obje kontrolünde kaset tipik diş hatası veriyor. Halbuki kaset değil nervür döşeme çizmiştim.
Sorun notlarımıza alınmıştır. Geometri kontrolündeki uyarıları dikkate almayınız.

Projenizde subasman perdeleri olduğu için tüm perde ve kolonlar subasman perdeleri ile birbirine bağlı bu durumda otomatik olarak zımbalama kontrolü yapılmaz.
Ekli dosyayı görüntüle 54906

Kolon ve perdelerde aşağıdaki opsiyonu aktif yapın ve tekrar analiz yapınız. Zımbalama kontrollerini raporlarda görebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 54905

Sorun notlarımıza alınmıştır. Geometri kontrolündeki uyarıları dikkate almayınız.
Yanıt için teşekkürler. Subasman perdelerini 5 cm ara versem düzelir mi peki? Strafor koyulup dilatasyon yapılacağı için.

Uygulamada nasıl yapılacak ise o şekilde projenizi modelleyiniz. Radye temel zımbalama kontrolü raporunu kontrol edin veya
Analiz modelinde "betonarme tasarım" / "zımbalama kontrolü (radye temeller)" seçerek hangi elamanların kontrol yapıldığını buradan görebilirsiniz.
Zımbalama kontrolü yapılmasını istediğiniz fakat yapılmayan elemanlarda yukarıdaki opsiyon kullanılarak kontrol yapılabilir.
1758032762206.png

Geri