Ömer Kaan Önümlü
Üye
Yapı denetimdeki denetçi mühendis asansör kuyu perdesinin genişliğinin temel kalınlığı ile ve donatılarının da aynı olması gerektiğini yoksa projeyi onaylamayacağını söyledi. İlgili yapı denetimde geçen aydan böyle bir karar alınmış. Memleketimdeki başka hiçbir yapı denetim böyle bir şey istemiyor. Yaşça çok büyük mühendis bey çevre ve şehircilik bakanlığına her yapı denetiminin bunu yapması için dilekçe vereceğini de söyledi. Örnek vermem gerekirse eğer temel kalınlığım 50 cm ise perde genişliğimin de 50 cm, temel donatım Φ16/15 ise perde donatımında Φ16/15 şekilde olmalıymış. Asansör kuyu perdem 25 cm Φ12/20 ara ve bunu kabul etmiyor.
Yönetmeliğe baktım da böyle bir şey bulunmamakta. Böyle bir şey başına gelen var mı? Bulunduğum şehirde mühendis arkadaşlarıma sordum şaşırdılar.
Merak ettiğim şey ise bu yaklaşım doğru yaklaşım mı? Şimdiye kadar böyle bir şey görmediğim ve duymadığım için soruyorum.
Yönetmeliğe baktım da böyle bir şey bulunmamakta. Böyle bir şey başına gelen var mı? Bulunduğum şehirde mühendis arkadaşlarıma sordum şaşırdılar.
Merak ettiğim şey ise bu yaklaşım doğru yaklaşım mı? Şimdiye kadar böyle bir şey görmediğim ve duymadığım için soruyorum.