V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

-1. Bodrum Kat Perdelerinde Kesme Güvenliği ve Donatı Yetersizliği Sorunu

enesucarer

Yeni Üye
Merhaba,
Toplamda -2 ve -1 bodrum kat ile zemin, 1., 2. ve 3. normal katlardan oluşan bir yapıda çalışıyorum. Analiz sonucunda, -1. bodrum kattaki bazı perde elemanlarında kesme güvenliği ve donatı yetersizliği hatası alıyorum.
Zemin etüdü değerleri ve malzeme özellikleri doğru tanımlanmış durumda. Ancak yalnızca -1. bodrum kat perdelerinde bu hata oluşuyor.

Bu durumun olası nedenleri veya çözüm önerileri (örneğin perde boyutları, perde uç donatı düzeni, rijit kat tanımı, yük aktarımı vb.) hakkında tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.

NOT PROJE EKTEDİR.

Ekli dosyalar

ilave olarak önerilerim;
--yatay toprak yüklerini giriniz,
--a2 düzensizliğini ve
--kolon-kiriş-perdede fiber model işaretleyiniz,
Ekli dosyayı görüntüle 55432
Ekli dosyayı görüntüle 55433
Dilatasyonlu çözüm yaptığımdada kesme güvenliği hatası alıyorum,bu düzensizlikleri mimari ile oynamadan nasıl değiştirebilirim program içinde düzensizlikler ile alakalı farklı bir parametre varmı ?Perde ilave ediyorum ama yine olmuyor nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz??

-1 bodrum katı rijit kat kabulü yapmadan çözüyorum attığım projede öyle kalmış,fakat bu düzensizlikleri mimari değişmeden nasıl giderebilirim sizce dilatasyonlu çözüm yapmama rağmen aşırı donatı ve kesme güvenliğini aşamıyorum bununla alakalı tavsiyeniz nedir çözüme yönelik

Geri