V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

betonarme proje tavsiye

uysalbuse

Yeni Üye
projemle ilgili birkaç sorunum var öncelikle analiz öncesi obje kontrolde kaset döşemede tipik kiriş tanımlama hatası alıyorum tipik kirişleri belirlememe diğer döşemelerle sürekliliğine dikkat etsemde uyarı kalkmadı. bir başka sorum kolon kiriş kesme güvenliği analiz hatasını nasıl düzeltebilirim. Projemde a1 düzensizliği mevcut ama program dinamik analiz yöntemiyle yaptığı için önemi yoktur şeklinde yazıyor bununla ilgili bir şey yapmalı mıyım? son sorum radyede asansör çukuruyla ilgili boşluk kalmalı mı yoksa radye çizilip analiz sonrası mı asansör çukuru oluşturmalıyım. diğer öneri ve tavsiyelerinize de açığım şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Modelle önerilerim;
--p1, p2, p3 perdelerini su basman perdesi olarak işaretleyiniz,
--her iki yönde a11 seçimi yapınız,
--betonunuzu c30 seçiniz,
--s17 kolonunu 40/40 yapınız,
--merdiveni mesnetlemek için kiriş ilavesi yapınız,
--fiber model işaretleyiniz,
--perdelerde düşeyde Ф12'den az donatı kullanmayınız.
tipik diş hatası mesafe kısa olduğundan ihmal edebilirsiniz.
1760785666902.png

beton dayanımı ve kolon boyutu arttırma haricinde tüm önerilerinizi uyguladım teşekkür ederim bu iki yol haricinde kolon kiriş kesme güvenliği hatası için önerebileceğiniz bir çözüm var mı acaba?

Modelle önerilerim;
--p1, p2, p3 perdelerini su basman perdesi olarak işaretleyiniz,
--her iki yönde a11 seçimi yapınız,
--betonunuzu c30 seçiniz,
--s17 kolonunu 40/40 yapınız,
--merdiveni mesnetlemek için kiriş ilavesi yapınız,
--fiber model işaretleyiniz,
--perdelerde düşeyde Ф12'den az donatı kullanmayınız.
tipik diş hatası mesafe kısa olduğundan ihmal edebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 55738
beton dayanımı ve kolon boyutu arttırma haricinde tüm önerilerinizi uyguladım teşekkür ederim bu iki yol haricinde kolon kiriş kesme güvenliği hatası için önerebileceğiniz bir çözüm var mı acaba?

Projemde a1 düzensizliği mevcut ama program dinamik analiz yöntemiyle yaptığı için önemi yoktur şeklinde yazıyor bununla ilgili bir şey yapmalı mıyım?
1.45'i geçmemeniz tavsiye edilir.
son sorum radyede asansör çukuruyla ilgili boşluk kalmalı mı yoksa radye çizilip analiz sonrası mı asansör çukuru oluşturmalıyım.
evet bu öneriliyor fakat ben komple radye boşluğu tanımlıyorum ve ilgili çukur perde kiriş neyse yüklerini radye kenarına çizgisel yük olarak tanımlıyorum böylelikle yük kaybım olmadığına inanıyorum şu anlık :) ve tabi çizimde tipik çukur detayları veriyorum ya da tam olması gerektiği ölçülerle hesaplayıp çiziyorum
bir başka sorum kolon kiriş kesme güvenliği analiz hatasını nasıl düzeltebilirim.
h büyütün. mesneti olabildiğince dengeli geçin. altta az üstte çok donatı olmasın.

Son düzenleme:
Geri