V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

su basman perdeli bir yapıda ,zemin kattaki yükler nasıl etkitilir?

aliyeral

Yeni Üye
Merhaba, su basman perdeli bir yapıda ,zemin kattaki sabit ve hareketli yükler direkt temele etki ettirilir mi . Bununla birlikte,zemin katındaki duvarları eğer çizmek istemiyorsam, bu duvar yüklerini su basman perdelerine nasıl vereceğim ,yoksa direkt zemin katın duvarlarınıda mı radye temele etki ettireceğim . Bu Su basmanlı yapılarda,yükler ;konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim .

Projenizi eklerseniz sorunuz daha açık olacaktır.
su basman perdeli bir yapıda ,zemin kattaki sabit ve hareketli yükler direkt temele etki ettirilir mi
Duvar, altındaki elemana düşey yük olarak aktarılabilir. Perdeler için aşağıdaki açıkladığım şekilde perde düşey yükü kullanılabilir. Radye temel ise "çizgisel radye döşeme yükü" olarak tanımlanabilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1761144768048.png

zemin katındaki duvarları eğer çizmek istemiyorsam, bu duvar yüklerini su basman perdelerine nasıl vereceğim
Subasman perdelerine düşey yük olarak eklenebilir. Yardım sayfasını inceleyin.

Zemin kattaki duvarlardan,su basman perdeleri üzerine gelen duvarları;dediğiniz gibi perdelere düşey yük olarak aktardım . Sadece aklıma şu takıldı ;zemin kattaki duvarlardan su basman perdeleri üzerine gelmeyen diğer duvarları direkt radye temelin üzerine çizgisel radye yükü olarak aktarabilir miyim .(Duvarlar direkt temel ile temas etmediği için,arada su basman katmanı olduğu için buradan emin olamadım .) (Not: Yeniyim :) )

Projenizi eklerseniz sorunuz daha açık olacaktır.

Duvar, altındaki elemana düşey yük olarak aktarılabilir. Perdeler için aşağıdaki açıkladığım şekilde perde düşey yükü kullanılabilir. Radye temel ise "çizgisel radye döşeme yükü" olarak tanımlanabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 55908

Subasman perdelerine düşey yük olarak eklenebilir. Yardım sayfasını inceleyin.
Teşekkür ederim

Geri