V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

RADYE TEMELDE SÜREKLİ DONATI YETERSİZLİĞİNİ ALIYORUM

MERHABALAR RADYE TEMELDE SÜREKLİ DONATI YETERSİZLİĞİNİ ALIYORUM NEDENİ NE OLABİLİR ŞİMDİDEN ÇOK TŞKLER
Modelle önerilerim;
benim tecrübeye dayalı önerim, bodrum üzeri iki döşemeden fazla asmolen, kaset ve mantar döşemeli bina yapmayınız.
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--beton değerini c30 yapınız,
--4.8.5.1. işaretleyiniz,
--kapasitesi yetersiz elemanlar var, fiber model işaretleyiniz,
--sınırlı seçimi göre x yönü a33 y yönü a31 olmalı,
--asmolen yapıda her iki yönde yeteri kadar perde giriniz, perdesiz yapmayınız,
--kırmızı işaretli kirişler mütemadi değil,
--mavi işaretliler kolona tam basmıyor, düzeltip donatı geçişlerini kontrol ediniz,
--yeşil işaretli boşluklar kaset kirişlerini kesmesin,
--merdiven mesnetlenmemiş,
--yatay toprak yüklerini giriniz,
--çatı katını perde-kolon-kiriş sistemine çevirebilirsiniz, kat modellemesindeki gibi hatalar var,
--radye temel ilave demirleri aralıklarını, hesap yaptıktan sonra 5 cm kadar azaltabilirsiniz.
son öneri: v11.18 kullanınız.
1763283776258.png

Son düzenleme:

Çoklu eşlenik winkler yay yöntemi​

Modelle önerilerim;
benim tecrübeye dayalı önerim, bodrum üzeri iki döşemeden fazla asmolen, kaset ve mantar döşemeli bina yapmayınız.
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--beton değerini c30 yapınız,
--4.8.5.1. işaretleyiniz,
--kapasitesi yetersiz elemanlar var, fiber model işaretleyiniz,
--sınırlı seçimi göre x yönü a33 y yönü a31 olmalı,
--asmolen yapıda her iki yönde yeteri kadar perde giriniz, perdesiz yapmayınız,
--kırmızı işaretli kirişler mütemadi değil,
--mavi işaretliler kolona tam basmıyor, düzeltip donatı geçişlerini kontrol ediniz,
--yeşil işaretli boşluklar kaset kirişlerini kesmesin,
--merdiven mesnetlenmemiş,
--yatay toprak yüklerini giriniz,
--çatı katını perde-kolon-kiriş sistemine çevirebilirsiniz, kat modellemesindeki gibi hatalar var,
--radye temel ilave demirleri aralıklarını, hesap yaptıktan sonra 5 cm kadar azaltabilirsiniz.
son öneri: v11.18 kullanınız.
Ekli dosyayı görüntüle 56614
iki husus hariç önerilerinize katılıyorum.
Katılmadıklarım
- "benim tecrübeye dayalı önerim, bodrum üzeri iki döşemeden fazla asmolen, kaset ve mantar döşemeli bina yapmayınız."
ulkemizde cok yaygın olmasa da diğer ulkelerde Betonarme binalarda mantar döşemeli sistem yüksek katlı binalar dahil olmak üzere yaygın olarak kullanılıyor. yine kaset döşemeli sistemlerde makul düzeyde kullanılıyor. Asmolen döşemeli sistemler için dediğinize katılıyorum. Bana göre doğru olan bu tür sistemleri mümkün olduğunca perdeli ve sünek tasarlamanın daha doğru olacağı yönünde.

bunu neye göre söyluyoruz. siz 5 cm azaltma ben 10 cm azaltma desem ( toplam donatıyı sabit tutup yaymaktan bahsediyoruz - yoksa aralık zaten çok küçük ) ne olacak ?
aslında soru şu . bunu daha önce de yazmıştım sanırım. bu proje için ilgili bölge de 16 lık donatı 1 cm ara ile ilave donatı yerleştirirseniz donatı hatası vermiyor. ilave boyu ve sayısı da yanlış hatırlamıyorsam 61 cm 140 adet. ben şunu anlıyorum bu bölgeye 140 cm boyunda 61 cm eninde kalınlığı 1,6 cm olan bir sac levha koymayla eşdeğer bir durum anlıyorum. buradan hareketle genel olarak temel de çıkan ilave donatılarla ilgili bir hesap yada tolerans sorunu var. sizden şunu cevaplamanızı rica ediyorum. bu donatı bölgesinde böyle bir ilave donatıyı gerektirecek nasıl bir gerilme var ?
hoşgörünüze sığınarak yazmış oldum.
katılımcıya da önerilerinize ilave olarak
-iki aşamalı çözüm
-su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde işaretlemeleri
- Çoklu eşlenik winkler yay yöntemi

kullanmasını tavsiye ediyorum.

Geri